Het voelt alsof ik nu de kansen kan pakken die ik ooit heb laten liggen

Jolanda Coppelmans (51) groeide door van Gastvrouw naar Helpende:

'Je spreekt me toevallig net na mijn allereerste dag écht meelopen in de zorg. Dat was soms best pittig, want ik heb vandaag alles meegemaakt wat je bij ons kunt tegenkomen. Maar tegelijkertijd kreeg ik er zo ongelooflijk veel energie van! Ik ben pas drie maanden geleden gestart bij Villa De Kleine Heide, maar ben zo enthousiast dat ik hier mijn pensioen wel zou willen halen.

Jaren geleden werkte ik als afdelingsassistent in een groot verzorgingstehuis. Ik vond het heel fijn werk. Ik was niet gediplomeerd, dus toen zo’n 10 jaar terug de opleidingseisen in de zorg strenger werden moest ik toch op zoek naar ander werk. Ik zag het op dat moment niet zitten om een opleiding te doen. De kinderen waren nog klein en ik had te weinig tijd en energie om naar school te gaan.

Omdat ik wel wilde blijven werken, ging ik aan de slag in de detailhandel. Ik werd verkoopster in een kledingwinkel, en later in een schoenenzaak. Het was het allemaal nét niet, ik kreeg er weinig voldoening van. Toen ik een paar maanden terug de vacature van de Villa voor Gastvrouw tegenkwam op Indeed werd ik direct enthousiast.

De functiebeschrijving leek erg op die leuke baan van vroeger, alleen dan in de prettige setting van kleinschalige zorg.

Toen ik solliciteerde ging het balletje heel snel rollen. Ik werd als Gastvrouw aangenomen en kon mij bovendien direct inschrijven voor de BBL-opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Als dat allemaal goed gaat, sluit ik niet uit dat ik daarna nog doorga voor Verzorgende IG. Het voelt eigenlijk alsof ik nu de kansen kan pakken, die ik destijds heb laten liggen. Het lijkt wel alsof het zo heeft moeten zijn!

Van huis uit ben ik een verzorgend type, dus ik ben nu bij de Zorggroep in mijn element. Het leukste aan mijn werk vind ik de contacten met allerlei mensen, zowel medewerkers als bewoners en hun familie. In Villa De Kleine Heide wonen mensen met diverse hulpvragen. Ik vind die afwisseling prettig.

Voor mijn studie heb ik op het werk een studiebegeleider. Het is fijn om zo’n back-up te hebben voor mijn huiswerk en vragen uit de praktijk.

Ook op de werkvloer krijg ik steun van collega’s. Ik werk nooit alleen en we hebben een ruimere personeelsbezetting dan in de meeste grote instellingen. Dat geeft meer gelegenheid voor persoonlijke aandacht, zowel naar de bewoners toe als naar collega’s.

De eerste drie maanden ging ik als Gastvrouw aan de slag. Dat is een mooi opstapje om goed voorbereid te starten met de opleiding.

Ik heb nu eerst rustig kennis kunnen maken met de bewoners en collega’s door gezellige dingen met ze te doen. Dan is het straks voor mijzelf en de bewoners niet meer zo onwennig als ik zorg moet verlenen.

Binnenkort ga ik na jaren voor het eerst weer naar school. Dat zal best wel even wennen zijn. Tijdens de kennismakingsdag merkte ik dat er meer zij-instromers zijn zoals ik.

Het zijn kleine klassen en ik krijg alle ruimte om te studeren, dat is prima geregeld bij Zorggroep De Laren.

Mijn kinderen zijn inmiddels opgegroeid tot pubers van 16 en 18. Ze vinden het wel leuk dat hun moeder nu in de schoolbanken zit, net als zijzelf. Ik moet wel uitkijken dat ik straks geen slechte cijfers haal. Dan krijg ik van mijn kinderen op mijn kop!'

Gerelateerde vacatures

Helpende Plus

  • Zorg
  • 16 - 24 uur
  • Son en Breugel, Zorgvilla De Kleine Heide

Verzorgende IG

  • Zorg
  • 24-36 uur
  • Son en Breugel, Zorgvilla De Kleine Heide

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact