De uitreiking van mijn diploma hebben we in de villa gevierd

Katinka Jansen (46), Helpende Plus bij Villa Marijke Elisabeth:

“Ik hield niet zo van leren. Dus op mijn zestiende ben ik van de huishoudschool af gegaan. Ik zei: ‘’ik ga werken, net als mijn vriendinnen.’’ Achttien jaar heb ik in een hotel gewerkt dat tegenover een traditioneel bejaardentehuis stond. Daar ontdekte ik dat het leuk vond met ouderen om te gaan. Sinds ik er werkte, werden de verjaardagen van de bewoners in ons hotel gevierd. Ik haalde sommigen zelfs op als ze een arm nodig hadden. Ik stelde voor om geen buffetsalades meer voor hen te maken waar ze langs moesten lopen met een bordje, maar de hapjes al op tafel te zetten en het extra mooi aan te kleden. Mijn chef zei: het is opvallend hoe goed jij met ouderen klikt, ga daarin verder!

Toen ik mijn diploma Helpende Niveau 2 haalde, is dat hier in de huiskamer gevierd met al het personeel en alle bewoners.

Acht jaar geleden kon ik hier in Villa Marijke Elisabeth beginnen. Eerst in de schoonmaak, maar al snel kreeg ik van Zorggroep De Laren het aanbod om een opleiding te gaan volgen. Toen ik mijn diploma Helpende Niveau 2 haalde, is dat hier in de huiskamer gevierd met al het personeel en alle bewoners. Zelfs de manager kwam langs om me persoonlijk te feliciteren. Ik was zo trots! Inmiddels ben ik Helpende Plus, nog een treetje hoger. Dat ik al die mogelijkheden krijg, is toch een blijk van waardering. Het is me niet aan komen waaien. Vooral dat je tegenwoordig zoveel op de computer moet doen, maakt me nog steeds onzeker. Als het aan mij ligt, zou ik alles het liefst gewoon opschrijven.

Als je hier komt werken, moet je je goed realiseren dat je veel met je collega’s te maken hebt. In teamverband kunnen werken is heel belangrijk. Verder moet je eerlijk durven zijn en je beloftes nakomen. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Mijn taken zijn nu: helpen bij de verzorging van de bewoners, assisteren bij het eten, medicijnen uitdelen en ogen druppelen. Soms denk ik: zal ik ook niveau 3 gaan doen?

Het mooist vind ik het als we met onze bewoners op pad gaan: naar een museum, of een boottochtje over de Vecht maken, of een orchideeëntuin bezoeken. Dat zijn de hoogtepunten in het jaar. En niet alleen voor de bewoners!”

Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina bekijk Villa Marijke Elisabeth

Gerelateerde vacatures

Verzorgende IG

  • Zorg
  • 24 uur
  • Hilversum, Zorgvilla Marijke Elisabeth
Direct contact