Hechte familieband

25 juni 2019

De eerste ontmoeting tussen de heer en mevrouw Martina vond plaats in 1948, bij haar ouders thuis in Colombia. Zeven jaar later trouwden ze en inmiddels zijn ze al meer dan zestig jaar gelukkig met elkaar.

Familie Martina
Familie Martina

De heer en mevrouw Martina wonen in Villa Duinstaete

De eerste ontmoeting tussen de heer en mevrouw Martina vond plaats in 1948, bij haar ouders thuis in Colombia. Zij was pas dertien, hij een jonge man van zeventien, die samen met haar broer studeerde. Zeven jaar later trouwden ze en inmiddels zijn ze al meer dan zestig jaar gelukkig met elkaar. Ze kregen samen zes kinderen, dertien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Hoewel het gezin vele jaren in Colombia en op Curaçao leefde, wonen ze nu bijna allemaal in Nederland.

Vanuit hun woonkamer kijken ze in het groen van de duinrand

Enige tijd geleden zijn ze neergestreken in een comfortabel appartement in Villa Duinstaete in Bloemendaal. Vanuit hun woonkamer kijken ze in het groen van de duinrand. Hoewel ze de zee en de warmte van Curaçao missen, hebben ze het hier goed naar hun zin. De familieband is hecht, het echtpaar heeft dagelijks contact met de kinderen. “Ze zijn heel zorgzaam voor ons,” vindt zij. “En ze hebben bewondering en respect voor hun ouders.” Ook in het leven van de kleinkinderen spelen ze een actieve rol. Instemmend zegt hij: “We vragen ze naar hun leven en geven ze raad. Ook laten ze ons graag verhalen vertellen over ons leven. We zijn een liefdevolle, gelukkige familie.”

Uitgelicht nieuws

Direct contact