Wie zijn wij

20170809-zvl-12.jpg bf#727

Zorggroep De Laren ontleent haar naam aan de Romeinse mythologie. In het Latijn staat Lares voor de goden die het huis en het gezin beschermen. Samen met godin Vesta zorgen zij volgens de mythe voor huiselijkheid en gastvrijheid. Waarden die wij bij Zorggroep De Laren hoog in het vaandel dragen.

Ouderen met een zorgvraag het leven laten voortzetten zoals zij dat gewend zijn. Binnen de mogelijkheden die zij hebben. Met de blik op wat nog wél kan. Dat is waar wij voor staan. Een ruim en comfortabel appartement met privacy. Een gemeenschappelijke huis- en eetkamer waar een gesprek en ontmoeting met gelijkgestemden voor de hand ligt. De mogelijkheid om samen te zijn én zich terug te trekken wanneer men dat wenst. De geborgenheid van het gemeenschappelijke dak in combinatie met zo veel mogelijk eigen regie. Dat maakt de villa’s van Zorggroep De Laren tot een thuis.

Deze manier van wonen en leven biedt nieuwe mogelijkheden en creëert tijd en ruimte om te genieten van gezelschap, interesses en bezigheden. Kortom: genieten van dat wat het leven biedt. Want er is nog zoveel mogelijk.

Wilt u verder kennismaken met Zorggroep De Laren? Op afspraak bent u van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de villa van uw keuze!

Esther van Dalen en Roy van Paassen

aan het woord

Met het verwerven van een meerderheidsbelang streven Esther van Dalen en Roy van Paassen er naar Zorggroep De Laren nog mooier te maken en verder uit te bouwen. Lees hier meer.

Esther van Dalen

aan het woord

Algemeen Directeur en mede-eigenaar Esther van Dalen aan het woord over Villa Duinstaete, haar achtergrond en werk als verpleegkundige, haar opvoeding en de waarden die haar ouders haar meegaven. Én over ''haar'' bewoners, voor wie ze vooral een warm thuisgevoel wil creëren.

Roy van Paassen

aan het woord

Roy van Paassen, Financieel Directeur en mede-eigenaar van Zorggroep De Laren voorziet de leden van het MT van de juiste stuurinformatie en heeft alle kennis en kunde in huis om de financiële basis te leggen voor alle ambities van Zorggroep De Laren. Lees zijn verhaal.

Marieke Geerligs

aan het woord

Marieke Geerligs is Stafmanager Kwaliteit, Opleidingen en Zorg.

Feline Hendriks

aan het woord

Feline Hendriks is als Kwaliteitsverpleegkundige, dé schakel tussen de Stafmanager Kwaliteit, Opleiding en Zorg en de Coördinerende Verpleegkundige van de verschillende villa’s. Lees haar verhaal.

Pauline van der Sluis

Pauline van der Sluis is Marketing- en Communicatieadviseur. Ze initieert en coördineert alle communicatie- en marketingacties voor bewoners- en medewerkerswerving.

Liesbeth Naayen

Liesbeth Naayen is Projectadviseur en waarnemend Locatiemanager.

Luuk Katgerman

Luuk Katgerman is Junior Business Controller en bezig met de post bachelor Accountancy & Controlling aan Nyenrode Business Universiteit te Breukelen als opstapje voor de master Controlling aldaar.

Elise Hop

aan het woord

Elise Hop is HR-manager. Een betekenisvolle bijdrage leveren die collega’s en dus de organisatie in staat stelt continue met passie en toewijding te doen waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen maakt haar gelukkig.

Jessica Kimstra

Jessica Kimstra is Directiesecretaresse.

Marco Tensen

aan het woord

Marco Tensen is Formulemanager Service. En richt zich op diverse projecten zoals glazenbewassing en hygiënecode. Ook brengt hij in kaart welke stappen bewoners en hun naasten doorlopen in deze fase van het leven.

Genieten

We weten wanneer, waarvan en waarom onze bewoners genieten en maken dit mogelijk.

Ontmoeten

We bieden stijlvolle ontmoetingsplekken en faciliteren en stimuleren ontmoetingen tussen bewoners onderling en met gasten.

Verrassen

We zorgen zowel voor de "kleine" dagelijkse, als de "grote" incidentele verrassingen.

Geborgenheid

We zorgen ervoor dat onze bewoners zich veilig, op hun gemak, gerespecteerd en thuis voelen.

Beste Werkgevers 2023

Zorggroep De Laren behoort voor het derde jaar op rij tot ‘Beste Werkgevers’ van Nederland. Het label wordt door Effectory alleen toegekend aan organisaties die door hun eigen medewerkers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Hartelijk dank aan al onze collega’s die de vragenlijst hebben ingevuld en die er elke dag weer voor zorgen dat Zorggroep De Laren een geweldige plek is om te werken.

Ondernemingsraad (OR)

Zorggroep De Laren heeft een ondernemingsraad (OR). De OR bestaat uit 7 afgevaardigden uit de verschillende villa’s. Samen vertegenwoordigen zij de belangen van de medewerkers van Zorggroep De Laren. De OR is bereikbaar via e-mail: ondernemingsraad@zorggroepdelaren.nl.

HKZ-certificering

Wij werken continu aan de verbetering van kwaliteit van onze dienstverlening. Dat heeft geresulteerd in een HKZ-keurmerk. Per januari 2022 is het keurmerk weer voor 3 jaar toegekend aan Zorggroep De Laren. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Met het HKZ-keurmerk laten we zien dat voortdurend en systematisch werken aan kwaliteit, borging en toetsing van zorg en dienstverlening. Het kwaliteitssysteem voldoet aan de internationale ISO-9001 normen.

Kwaliteitsverslag Zorg 2022

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, vastgesteld door het Zorginstituut, beschrijft wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van zorg. Zorginstellingen leveren in dit kader jaarlijks een kwaliteitsverslag op over het voorgaande jaar. Zo ook Zorggroep De Laren. Hiermee dragen wij bij aan het beschikbaar maken van keuze-informatie voor cliënten in de zorg op basis van kwaliteit.

Bekijk via onderstaande button het Kwaliteitsverslag Zorg 2022.

Kwaliteitsverslag Zorg 2022

Kwaliteitszaken en klachten

Wij vinden het belangrijk om van u te horen wat goed gaat en wat beter kan. Zo kunnen wij beter tegemoet komen aan uw wensen en onze dienstverlening optimaliseren. Wij stellen het op prijs als u zaken die u op uw hart heeft, persoonlijk met ons bespreekt.

Wij verhelpen uw klachten graag snel en professioneel. Wij gaan ervan uit dat veel klachten in onderling overleg met betrokkenen in de villa zoals de locatiemanager, oplosbaar zijn. Een enkele keer is dat niet het geval. Daarom kunt u een beroep doen op de onafhankelijke klachtencommissie van onze branchevereniging SPOT.

U kunt de klachtenfunctionaris bereiken via:
klacht@verenigingspot.nl
www.verenigingspot.nl/klachten
Telefoon: 035 - 54 27 517
Lange Voorhout 58
2514 EG Den Haag

Bekijk via onderstaande button de SPOT Informatiefolder 'Indienen klacht'.

SPOT Informatiefolder

Bewonerscommissies en cliëntenraad

Elke villa van Zorggroep De Laren heeft een eigen bewonerscommissie. De commissie bestaat uit vertegenwoordiging van de villa, (bij voorkeur) minimaal één bewoner, een familielid van een bewoner en de locatiemanager. De bewonerscommissie komt regelmatig bij elkaar en bespreekt dan diverse onderwerpen die betrekking hebben op de villa zoals de zorg, de dienstverlening, het onderhoud van het pand en andere voorkomende onderwerpen. Wilt u in de bewonerscommissie, neem dan contact op met de locatiemanager. De cliëntenraad is te bereiken via e-mail: cliëntenraad@zorggroepdelaren.nl.

De cliëntenraad bestaat momenteel uit:
Mw. W. Bergkamp - Witteveen
Dhr. B. Aleva
Mw. T. Citters - Kniep

Aandeelhouders

Vanaf december 2021 hebben algemeen directeur Esther van Dalen en financieel directeur Roy van Paassen een meerderheidsbelang in Zorggroep De Laren. “We zijn trots op wat we met alle medewerkers de afgelopen jaren hebben neergezet, trots op de waardering die de bewoners ons geven. Dit succes wilden we niet zomaar uit handen geven”, licht Esther van Dalen de overname toe die medio november 2021 plaatsvond.
Lees ook het interview met hen.

Het overige deel van de aandelen is in handen van Amvest. Amvest Living & Care Fund (2013) ontwikkelt en investeert in zorgvastgoed voor kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor diverse doelgroepen. Het leveren van goede zorg stelt eisen aan een pand in bijvoorbeeld klimaatbeheersing en energievoorziening. Het AL&C Fund is onlangs bekroond met de hoogst haalbare vijfsterren GRESB ranking vanwege onder meer maatschappelijke impact.

Raad van Commissarissen

  • De heer L.J. Heddes voorzitter
  • De heer H. Stravers
  • Mevrouw H. ter Beek

Privacyverklaring

Zorggroep De Laren verwerkt persoonsgegevens uiterst zorgvuldig. We verwerken persoonsgegevens om onze zorgverlening en andere diensten goed en veilig aan te kunnen bieden. Ook via onze website kunnen we persoonsgegevens verwerken om u snel en voldoende te kunnen informeren.

We hebben passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van persoonsgegevens tegen te gaan. Lees hierover meer in onze Privacyverklaring. Deze kunt u hieronder downloaden.

privacyverklaring

Zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland en de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Wat is uw ervaring met Zorggroep De Laren? Wij stellen prijs op uw waardering, u kunt deze geven via onderstaande button. Wij gebruiken deze waarderingen om de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening weer verder te optimaliseren.

Schrijf een review

Reviews Zorggroep De Laren

ZorgkaartNederland

8.3

De Kleine Heide heeft in barre Corona tijden uitstekend gezorgd voor mijn tante. Er was volop en tijdig aandacht voor haar specifieke wensen en omstandigheden. Ook voor de familie was er steevast goede aandacht. Tot en met het einde was er warmte.

Lees meer ›

9.3

Mijn vader heeft bijna 5 jaar in Villa Hamer gewoond. Het wennen van een plek waar je 50 jaar gewoond hebt, naar een nieuwe woonomgeving - ook al is die nog zo mooi en fijn als bij Villa Hamer- was de eerste tijd best moeilijk. Door alle fijne aandacht en zorg van medewerkers is het gevoel van thuis zijn er ook in deze nieuwe omgeving gekomen. De maaltijden waren perfect verzorgd. De gastvrijheid was heel fijn. Familieleden of vrienden waren van harte welkom om koffie te komen drinken of mee te komen eten. De festiviteiten en diners op bijzondere (feest) dagen vonden we ook als kinderen en kleinkinderen heel erg leuk en waren we graag bij. Er werd door de teams van de villa echt iedere dag heel veel aandacht besteed aan een mooie invulling van de dag. Culturele- , sportieve- , buiten- of creatieve activiteiten waren er met een mooie afwisseling. En alles op maat. Dit werd door mijn vader en ons echt enorm gewaardeerd. Dank voor alle liefdevolle en persoonlijke aandacht.

Lees meer ›

10

Kan niet anders zeggen dan dat de verblijf bij Zorgvilla Sluysoort uitstekend was. Boven elke verwachting. Het zorgpersoneel is professioneel, zorgzaam en betrokken. Het verblijf zelf is mooi en heel schoon en ligt in een prachtige omgeving. Het appartement was leuk ingericht, schoon en ruim. Het eten is heerlijk en ruim voldoende. Je zou er eigenlijk niet weg willen. Een echte aanrader. Dank jullie wel.

Lees meer ›

9

Mijn moeder (96 jaar) woont in Villa Marijke Elisabeth in een ruim appartement aan de tuinzijde. In het begin was zij erg op zichzelf. Door de positieve aandacht die zij voortdurend krijgt heeft zij het thans erg naar haar zin. Het team, onder de bezielende leiding van de manager is niets te veel. Mijn moeder is qua eten van de oude stempel, maar er wordt toch geprobeerd om het haar naar het zin te maken. Ook wordt er van alles voor de bewoners georganiseerd, zowel binnen als buiten het huis. Kortom, een prima plek om oud te worden

Lees meer ›

Neem een kijkje bij onze locaties:

Villa MaJa

Villa MaJa

Rhoon

De eerste villa - Villa MaJa in Rhoon, net onder Rotterdam - opende in 2008. De villa ontleent haar naam aan de dames Marleen en Jacqueline die destijds bij de oprichting betrokken waren. Villa MaJa ligt aan de rand van het centrum van het dijkdorp in de gemeente Albrandswaard.

Villa Marijke Elisabeth

Villa Marijke Elisabeth

Hilversum

De tweede villa opende in 2010 haar deuren in Hilversum. Villa Marijke Elisabeth is genoemd naar de stiefdochter van één van de voormalig aandeelhouders. Met de naamgeving is een wens van haar familie vervuld. De villa ligt vlakbij het centrum van Hilversum.

Hr-voorgevel-met-terras-1-villa-duinstaete-2.jpg

Villa Duinstaete

Bloemendaal

In Park Brederode in Bloemendaal ligt Zorgvilla Duinstaete, de zevende en nieuwste zorgvilla van Zorggroep De Laren. Zorgvilla Duinstaete heeft een unieke ligging, aan de rand van de duinen en dichtbij het centrum van Bloemendaal en Haarlem.

villa de kleine heide

Villa De Kleine Heide

Son en Breugel

De in 2016 geopende Zorgvilla De Kleine Heide ligt in het dorp Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. De ruim aangelegde tuin en de hieraan grenzende huis- en eetkamer, met een prachtige weidse blik op de tuin en het terras, geven de villa een kenmerkend karakter.

Villa Sluysoort

Villa Sluysoort

Maarssen

Nabij Utrecht en aan de oever van de Vecht in ‘De bocht van Maarssen’, vindt u Zorgvilla Sluysoort. Een markant gebouw en dat al gauw zichtbaar is vanuit de omgeving. De fraai aangelegde tuin laat de bewoners volop genieten elk seizoen.

Villa-hoefstaete-2.jpg

Villa Hoefstaete

Bosch en Duin

Zorgvilla Hoefstaete is gelegen in de bosrijke omgeving van Bosch en Duin. Nabij Utrecht en direct naast sterrenrestaurant De Hoefslag. Het voormalig Hotel De Hoefslag is indertijd verbouwd en aangepast tot een duurzame woonzorgvilla met 23 luxe huurappartementen voor permanente bewoning.

Direct contact