Introductiedag: welkom nieuwe collega’s!

22 september 2023

Dinsdag 19 september vond onze introductiemiddag voor nieuwe medewerkers plaats. We zijn ontzettend blij dat we nieuwe medewerkers kunnen verwelkomen voor onze zeven zorgvilla’s.

Welkom bij Zorggroep De Laren

Elk kwartaal organiseren we een introductiedag voor onze nieuwe medewerkers. Om ze een warm welkom te geven, kennis te maken en om onze uitgangspunten en kernwaarden met hen te delen. Ook ontvangen de medewerkers deze dag hun persoonlijke bedrijfskleding en is er alle ruimte voor het stellen van vragen. We hopen dat iedereen zich na de centrale introductie snel op z'n gemak voelt!

Een warm welkom

Aan de basis van het introductieprogramma ligt een kennismaking met de medewerkers van het centraal kantoor gevestigd op de bovenste verdieping van Villa Sluysoort. De nieuwe medewerkers komen vanuit de verschillende regio’s in het land aan en worden getrakteerd op een lunchbuffet. Elise Hop (HR- manager) stelt zich voor en heet iedereen van harte welkom. Ook stellen alle andere kantoormedewerkers zich even voor, zodat iedereen direct een gezicht bij de naam heeft.

Vervolgens neemt Esther van Dalen (algemeen directeur) het woord over. Zij vertelt waar Zorggroep De Laren voor staat en wat belangrijk is als je nieuw komt werken bij een van de villa’s, waar je terecht kan met vragen en waar het centraal kantoor je bij kan helpen.

Vervolgens vertelt Chelly Lieffering (horecamedewerker en gastvrouw bij Villa Sluysoort) iets over haar achtergrond, hoe zij bij Villa Sluysoort terecht is gekomen en wat haar ervaring is in het jaar dat zij daar nu werkzaam is. Het enthousiasme dat zij goed weet over te brengen op de nieuwkomers, is duidelijk zichtbaar. Na Chelly wordt het gezelschap in groepjes onderverdeeld om in carrouselvorm kennis te maken met:

de directie via een vraaggesprek met Esther van Dalen en Roy van Paassen; de formulemanager zorg, Marieke Geerligs, om in grote lijnen kennis te maken met het beleid rond Kwaliteit en Opleidingen; de formulemanager Service, Marco Tensen, om meer inzicht te krijgen in welke stappen bewoners en hun naasten doorlopen in deze fase van het leven; en secretaresse, Jessica Kimstra, voor het passen van de bedrijfskleding.

Terug in de ontvangstruimte vertelt Rianne Janssen, gastvrouw in Villa Hamer, dat ze sinds 3 weken in dienst is bij Villa Hamer. Ze heeft de start ervaren als een warm bad in een hele fijne werkomgeving. Ze is zich in korte tijd volledig thuis gaan voelen bij haar collega’s. Ze is snel actief in haar functie en tegelijkertijd is er ruimte om te leren. Het geeft haar een goed gevoel.

Esther van Dalen sluit af met een bedankje voor ieder zijn aanwezigheid en inbreng deze middag. Waarna het dan toch echt tijd is voor de afsluitende borrel. We wensen onze nieuwe medewerkers ontzettend veel succes en werkplezier toe in de functie en de zorgvilla van hun keuze!

Uitgelicht nieuws

Direct contact