Vernissages Museum Beelden aan Zee

12 februari 2024

We kijken terug op een reeks fantastische vernissages die hebben plaatsgevonden in de verschillende villa's van Zorggroep De Laren. Waarbij in elke villa een speciale selectie uit de prachtige beeldencollectie van Museum Beelden aan Zee werd onthuld.

In Villa MaJa opende bewoonster mevrouw Vos de beeldenexpositie tijdens een feestelijke Kerst high-tea, waar algemeen directeur Esther van Dalen een toast uitbracht. De beelden zijn nu te bewonderen in de villa en de brochure is hier beschikbaar.

Ook in Villa De Kleine Heide werd een schitterende expositie geopend, met dank aan wethouder Jelle de Jong en Frank Fakkeldij, vrijwilliger bij Museum Beelden aan Zee en initiatiefnemer van de samenwerking. De warme reacties van de bezoekers hebben deze dag extra bijzonder gemaakt.

Bij Villa Duinstaete was er volop belangstelling voor de opening, waar waarnemend Burgemeester Ankie Broekers-Knol de openingshandeling verrichtte. De beelden blijven voorlopig te bewonderen in deze villa en in de brochure, die u kunt downloaden via de villapagina op onze website.

In Villa Hamer werd openingshandeling van de vernissage verricht door Wethouder Irma van de Scheur (wethouder Zorg en Welzijn, Economie en Werk en Inkomen bij de gemeente Berg en Dal) en Peter Degger, locatiemanager Villa Hamer en Frank Fakkeldij, vrijwilliger bij het museum. Dank aan allen die hierbij betrokken waren.

Villa Hoefstaete mocht wethouder Laura Hoogstraten van de Gemeente Zeist verwelkomen voor de opening van de beeldententoonstelling. Waarbij Lot Fakkeldij, collectiebeheerder van het museum, een prachtig beeld onthulde en daar vol trots en passie over vertelde. Het was een feestelijke middag vol muziek, champagne en oesters.

En in Villa Sluysoort vond een al evenzo bijzondere vernissage plaats. Waar in het bijzijn van de bewoners van de villa, familieleden, medewerkers en buurtbewoners de geselecteerde beelden werden gepresenteerd door wethouder Arjan Wisseborn en locatiemanager Mirjam Storm van Leeuwen.

Lees meer onder de foto slider

Beelden aan Zee in Villa Hamer

Beelden aan Zee in Villa Hoefstaete

Beelden aan Zee in Villa Sluysoort

Beelden aan Zee in Villa Duinstaete

De samenwerking tussen het museum en Zorggroep De Laren sluit naadloos aan bij onze visie op welzijn. Kunst verwondert en nodigt uit tot gesprek. Kunst zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen en helpt ze om beter met hun ziekte om te gaan*.

Hier stopt deze waardevolle samenwerking echter niet. We zijn ondertussen druk in gesprek met Beelden aan Zee en VindiQu over het aanbieden van digitale rondleidingen voor de bewoners in alle villa's. Daarnaast hopen we de workshops die BAZ op hun eigen locatie verzorgt - net als de beelden - naar onze villa's te kunnen halen. Zodat onze bewoners in hun eigen villa kunnen genieten van de verschillende workshops die Beelden aan Zee aanbiedt.

We willen alle betrokkenen, waaronder initiatiefnemer Frank Fakkeldij en zijn dochter Lot van Museum Beelden aan Zee, hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze prachtige exposities. Gedurende de komende drie jaar blijven de beelden te bewonderen in onze villa's. We hopen dat onze bewoners, bezoekers en medewerkers nog lang mogen genieten van deze bijzondere kunstwerken.

* Lees hier meer over hoe kunst kan bijdragen aan de transitie in de gezondheidszorg.

Brochures van de verschillende villa's zijn te bekijken en te downloaden op de villapagina's van onze website: Villa de Kleine Heide, Villa Hamer, Villa Hoefstaete en Villa Sluysoort.

Uitgelicht nieuws

Direct contact