Villa Duinstaete in Bloemendaal officieel geopend!

5 oktober 2018

Afgelopen zaterdag vond de officiële en feestelijke opening plaats van woonzorgvilla Villa Duinstaete in Bloemendaal. Prof. Dr. Erik Scherder gaf een lezing met muzikale omlijsting van het Artem Trio.

Villa Duinstaete in Bloemendaal officieel geopend!

Afgelopen zaterdag vond de officiële en feestelijke opening plaats van woonzorgvilla Villa Duinstaete in Bloemendaal. In de aanwezigheid van meer dan 100 genodigden - waaronder bewoners en familieleden, zorgprofessionals uit de regio, medewerkers en potentieel geïnteresseerde bewoners - overhandigde burgemeester Roest van Bloemendaal een symbolische sleutel aan de eerste bewoonster van Villa Duinstaete.

Erik Scherder en de uitwerking van muziek op onze hersenen

Na het officiële gedeelte gaf prof. Erik Scherder met muzikale omlijsting van het Artem Trio, een lezing over het brein en de invloed van muziek op de werking ervan. De professor kreeg de zaal in zijn geheel mee op de voor hem zo kenmerkende manier. Zijn interessante en amusante bijdrage sloot hij af met een samenzang: ‘’Aan de Amsterdamse grachten…’’ klonk het uit volle borst zaterdagmiddag in Villa Duinstaete in Park Brederode.

Villa Duinstaete als kunstexpositieruimte

Tijdens de begeleide rondleiding door de woonzorgvilla werden diverse showappartementen getoond. De lichte vide en binnenmuren van Villa Duinstaete doen tevens dienst als expositieruimte voor regionaal talent. Ellen van Uchelen (Aerdenhout) bijt hiermee de spits af, een expositie van haar werk is momenteel te bezichtigen in Villa Duinstaete. Samen met haar man was zij aanwezig bij de feestelijke opening. Beide werden – overigens geheel onverwachts - door burgemeester Roest verrast en hartelijk gefeliciteerd met hun 60 jarig huwelijk.

Het was voor alle aanwezigen een memorabele middag. Meer informatie over Villa Duinstaete en de mogelijkheden voor wonen met zorg en service is verkrijgbaar bij Zorggroep De Laren.

Steltlopers-in-bloei.JPG

Opening Villa Duinstaete

De steltlopers "in bloei'' verwelkomden de gasten

Gasten werden verwelkomt door deze twee vrolijke dames verkleed als bloem. Hoog torenden ze boven iedereen uit. Handig, want zo wezen ze alle gasten de weg naar de entree van Villa Duinstaete in Park Brederode.

Zorggroep-de-laren---opening-villa---bloemendaal.jpg

Opening Villa Duinstaete

Directeur Esther van Dalen overhandigt kunstwerk aan locatiemanager Flora Palimetakis

Directeur Esther van Dalen overhandigt een kunstwerk van Ellen van Uchelen aan locatiemanager Flora Palimetakis. Ellen van Uchelen is de eerste exposant in Villa Duinstaete. Haar werk is momenteel te bezichtigen. Ook interesse om te exposeren?

Zorggroep-de-laren---opening-villa---bloemendaal-4.jpg

Opening Villa Duinstaete

Prof. Dr. Erik Scherder over de invloed van muziek op het brein

Prof. Dr. Erik Scherder hield een lezing over de invloed van muziek op de werking van het brein. Zijn verhaal werd omlijst door prachtig spel van het Artem Trio. Zo voelden de gasten ter plekke welke invloed muziek kan hebben op je stemming.

Artem Trio Villa Duinstaete

Opening Villa Duinstaete

Muzikale begeleiding van het Artem Trio

Het Artem Trio verzorgde de muzikale omlijsting van de lezing van Erik Scherder. Met hun spel bezorgden ze de gasten verschillende emoties. Vreugde, melancholie en opwinding wisselden elkaar af. Tenslotte werd ''onderlinge verbinding'' tussen de gasten gestimuleerd met een samenzang van de zaal.

Zorggroep-de-laren---opening-villa---bloemendaal.jpg

Opening Villa Duinstaete

Showappartement nummer 3

Appartement nummer 3 op de begane grond is ingericht als showappartement. Gasten van het openingsfeest kregen een begeide rondleiding en namen een kijkje in het 2-kamerappartement (74 vierkante meter) met balkon en schitterend vrij uitzicht op Park Brederode.

Uitgelicht nieuws

Direct contact