Zorggroep De Laren lanceert innovatieve zorgalarmering in samenwerking met BproCare

16 mei 2024

Op woensdag 24 april ging Zorgvilla De Kleine Heide in Son en Breugel, als eerste vestiging van Zorggroep De Laren, live met hun gloednieuwe oplossing voor zorgtechnologie.

Na een zorgvuldige selectieprocedure, begeleid door HUBB Adviesbureau voor ICT, Telecom en Zorgdomotica, kwam BproCare als winnaar uit de bus. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap voorwaarts in de zorgverlening binnen de zeven locaties van Zorggroep De Laren.

Met de hulp van BproCare, een toonaangevende speler in de zorgtechnologie, heeft Zorggroep De Laren de ambitie om hun zorgalarmeringssysteem te moderniseren en te verbeteren. De oude systemen worden vervangen door een geavanceerd systeem dat voldoet aan de hedendaagse eisen en wensen van zowel bewoners als zorgverleners.

Meer autonomie en vrijheid

Het huidige alarmeringssysteem van Zorggroep De Laren, gebaseerd op M-alert, voldeed niet meer aan de behoeften van onze bewoners. Met name voor bewoners met dementie bleek het systeem niet altijd begrijpelijk en veroorzaakte het onnodige alarmmeldingen. Het nieuwe systeem van BproCare belooft aanzienlijke verbeteringen. Het nieuwe systeem geeft onze bewoners meer vrijheid en autonomie én het verhoogt ook het werkplezier voor medewerkers. Door minder alarmen komt er meer tijd vrij voor zorgverlening. Daarnaast biedt het systeem beter inzicht in de locatie van bewoners én medewerkers in de villa, wat dagelijks veel tijd bespaart. Dankzij de goed hoorbare spreek-luisterverbinding kunnen medewerkers bovendien gemakkelijker contact leggen met de bewoners.

Rolf, aangesteld als projectbegeleider vanuit HUBB Advies, benadrukt het belang van de keuze voor BproCare. "Het systeem van BproCare is veilig, gebruiksvriendelijk, innovatief en voldoet aan alle gestelde eisen van Zorggroep De Laren. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om servicemeldingen te splitsen van zorgmeldingen, wat een enorme ontlasting betekent voor het zorgteam."

BproCare staat bekend om zijn eenvoud in gebruik, met alles geïntegreerd in één app en draadloze tablets die verplaatsbaar zijn in alle appartementen. Het bedrijf heeft al 32 medewerkers in dienst en biedt meerdere keren per jaar klantbijeenkomsten aan om ervaringen te delen en te verbeteren. We hebben gekozen voor functionaliteit en gebruiksgemak als doorslaggevende factoren. Het referentiebezoek was zeer positief over de techniek en mogelijkheden die BproCare biedt.

Impact op medewerkers en bewoners

Het nieuwe zorgalarmeringssysteem van BproCare heeft niet alleen de verwachtingen van Zorggroep De Laren overtroffen, maar heeft ook direct impact op zowel medewerkers als bewoners van Villa De Kleine Heide.

Collega’s zijn enthousiast over de veranderingen. "Fantastisch om te weten welke collega bij welke bewoner in het appartement aan het werk is, zoeken naar collega’s in onze grote villa is daarmee verleden tijd," merkt een van hen op. Een ander voegt toe: “Omdat niet meer alle alarmeringen bij iedereen binnenkomen, is het zoveel rustiger, in de villa en in m’n hoofd.”

Ook bewoners ervaren de voordelen van het nieuwe systeem. Een van hen merkt op: “Als we straks maar niet helemaal door computers geholpen worden, want ik vind jullie allemaal zo lief.” Een ander deelt: “Ik hoef maar even te bungelen met één been buiten het bed en ik weet dat jullie eraan komen. Dat is geruststellend.”

Locatiemanager van Villa De Kleine Heide, Hilde Sterk, is tevreden met de resultaten. Ze benadrukt: "Nu alles loopt is het een enorme verbetering, een technisch hoogstandje."

Volgende villa's

Met deze lovende reacties en een succesvolle implementatie in Villa De Kleine Heide, staat Zorggroep De Laren klaar om het innovatieve zorgalarmeringssysteem uit te rollen naar de andere zorgvilla’s, waarbij Villa Marijke Elisabeth in Hilversum als volgende in de rij staat om begin juni live te gaan. Voor de zomer volgt de derde villa en na de zomer de overige villa’s. Deze modernisering van de zorgtechnologie belooft een positieve impact te hebben op de kwaliteit van leven van onze bewoners én de efficiëntie van onze zorgverleners.

Om de lancering van de nieuwe zorgtechnologieoplossing te vieren, heeft HUBB de bewoners en medewerkers van Villa De Kleine Heide samen met BproCare verrast met een heerlijke, 1 meter lange Twentse krentewegge. Deze traditionele lekkernij wordt in Twente vaak gebruikt om de geboorte van een baby te vieren, wat in dit geval bijzonder toepasselijk is vanwege de 'geboorte' van de nieuwe zorgtechnologieoplossing. De wegge werd uiteraard met enthousiasme ontvangen en droeg bij aan de feestelijke sfeer rondom de implementatie van het nieuwe systeem. De andere villa’s kunnen niet wachten op hun krentewegge, correctie: zorgalarmering…

Uitgelicht nieuws

Direct contact