Introductiedag nieuwe medewerkers

16 mei 2023

Vanmiddag waren de nieuwe medewerkers van dit kwartaal te gast op het centrale kantoor in Villa Sluysoort in Maarssen. Deze kennismaking is voor alle functies en is ook bedoeld om de uitgangspunten en kernwaarden van de organisatie te delen.

Een warm welkom

Aan de basis van het introductieprogramma ligt een kennismaking met de medewerkers van het centraal kantoor gevestigd op de bovenste verdieping van Villa Sluysoort. Medewerkers vanuit de verschillende villa’s in het land druppelen binnen en worden verwelkomd met een lunchbuffet. Elise Hop (HR manager) stelt zich voor en heet iedereen welkom. Ook vraagt zij alle kantoormedewerkers even naar voren te komen en zichzelf voor te stellen zodat iedereen de gezichten kent.

Dan neemt Esther van Dalen (algemeen directeur) het woord over. Zij vertelt waar Zorggroep De Laren voor staat en wat belangrijk is als je nieuw komt werken bij een van de villa’s, waar je terecht kan met vragen en waar het centraal kantoor je bij kan helpen. Vervolgens vertelt Chelly Lieffering (horecamedewerker en gastvrouw bij Villa Sluysoort) iets over haar achtergrond, hoe zij bij Villa Sluysoort terecht is gekomen en wat haar ervaring is in het jaar dat zij nu werkzaam is. Het enthousiasme dat zij goed weet over te brengen op de nieuwkomers, spat ervan af. Na Chelly wordt het gezelschap in groepjes onderverdeeld om in carrouselvorm kennis te maken met:

  • de directie via een vraaggesprek met Esther van Dalen en Roy van Paassen;
  • de formulemanager zorg, Marieke Geerligs, om in grote lijnen kennis te maken met het beleid rond Kwaliteit en Opleidingen;
  • de locatiemanager van Villa Marijke Elisabeth, Jeroen Boekel, die een workshop etiquette geeft.

“De uitdaging die ik mijzelf geef, is dagelijks iemand aan het lachen maken. Een glimlach, een schaterlach.. tot nu toe iedere dag gelukt.”

Chelly Lieffering (horecamedewerker Villa Sluysoort)
Chelly Lieffering (horecamedewerker en gastvrouw bij Villa Sluysoort)
Chelly Lieffering (horecamedewerker en gastvrouw bij Villa Sluysoort)

Terug in de ontvangstruimte vertelt Yvonne Erduran (coördinerend verpleegkundige in Villa Marijke Elisabeth) hoe zij haar werk ervaart na 11 jaar in dienst te zijn. ‘’Met aandacht voor bewoners en medewerkers komt alles samen’’, aldus Yvonne.

De middag eindigt met het verstrekken van de door de nieuwe medewerkers gekozen bedrijfskleding. Door enkelen wordt er nog even gepast maar dan is het toch tijd voor de afsluitende borrel. Esther van Dalen sluit af met een dankjewel voor ieders komst en inbreng deze middag. ‘’Mocht je nog iets gemist hebben, laat het ons dan weten want met jullie feedback kunnen we deze middagen weer verbeteren’’. Met goodybag en een hoofd vol nieuwe informatie en indrukken gaan onze nieuwe medewerkers huiswaarts. Veel succes met je nieuwe werk in één van onze 7 villa’s!

“De kernwaarden van Zorggroep De Laren zijn: Genieten, Ontmoeten, Verrassen en Geborgenheid. Wij van Villa Marijke Elisabeth voegen daar Aandacht aan toe.”

Yvonne Erduran (coördinerend verpleegkundige Villa Marijke Elisabeth)

Workshop Etiquette

Aan de slag bij de workshop Etiquette met het onderdeel Tafeldekken.

Van links naar rechts: Marco - Verzorgende IG van Villa Hamer, Hilde - Locatiemanager van Villa De Kleine Heide, Petra - Verzorgende AG van Villa Sluysoort, Cheyenne - Verzorgende IG van Villa Marijke Elisabeth.

Welkom bij Zorggroep De Laren

Janneke - Horecamedewerker en Marco Verzorgende IG uit Villa Marijke Elisabeth.

Even voorstellen…

HR-manager Elise Hop stelt Jeroen Boekel, locatiemanager Villa Marijke Elisabeth, voor als workshopleider Etiquette.

Welkom bij Zorggroep De Laren

Cheyenne, Verzorgende IG in Villa Marijke Elisabeth en Loubna, zorgassistent uit Villa Hoefstaete.

Wat staat er op het programma?

Esther van Dalen (l) en Elise Hop (r) vertellen de nieuwe medewerkers wat ze de middag kunnen verwachten.

Kennis maken met elkaar

De nieuwe medewerkers en het team van Zorggroep De Laren maken kennis bij de lunch.

Uitgelicht nieuws

Direct contact