Koken voor daklozen

15 februari 2024

In een hartverwarmend initiatief hebben meerdere collega’s zich ingezet voor de daklozengemeenschap in Amsterdam. In samenwerking met AMOC/Stichting de Regenboog, onder leiding van de gepassioneerde vrijwilliger Frank Fakkeldij, hebben de koks van Zorggroep De Laren zich ingezet om twee avonden lang heerlijke maaltijden te bereiden voor degenen die het het meest nodig hebben.

Het begon allemaal met de samenwerking tussen Zorggroep De Laren en Museum Beelden aan Zee, waar Frank Fakkeldij als vrijwilliger actief is. Dankzij zijn toewijding aan beide organisaties ontstond het idee om een ander goed doel te betrekken. Zo kwam de verbinding tot stand met AMOC/Stichting de Regenboog, een organisatie die zich inzet voor daklozen in Amsterdam. En waar Frank iedere dinsdagavond als vrijwilliger de keuken en de eetzaal runt.

Amoc daklozenopvang is een opvang voor niet-Nederlandse Europese daklozen. Meestal Oost-Europeanen. Frank werkt er voor de nachtopvang. Het was zijn idee om deze mensen tijdens de winteropvang eens per maand het gevoel te geven dat ze gezien worden. Door te koken alsof er heel goede vrienden komen eten. Gastvrij en met verse en gezonde producten. Frank zocht contact met Esther of zij erover na wilde denken een keer met één van onze chefs voor Amoc een mooi drie gangen diner te laten maken. Uiteindelijk werden dat twee bijzondere avonden.

Op de eerste avond op 23 januari, werd er een heerlijke maaltijd geserveerd. Een beetje in de sfeer van een kerstmenu, bestaande uit maar liefst 3 gangen. Deze culinaire verwennerij was bedoeld om de speciale groep mensen een extraatje te bieden. Koks Irene van Villa Hoefstaete en Joep van Villa Sluysoort werkten samen met Esther van Dalen, directeur van Zorggroep De Laren en Marco Tensen, manager Hospitality.

Dinsdag 13 februari, de tweede avond, werd de pollepel doorgegeven aan de koks van Villa Duinstaete, Hans en Richard. Die hun gasten verwenden met smaakvolle gerechten. Een stew, verse spruitjes met puree en een stoofpeertje was het hoofdgerecht. Met vooraf een pompoensoep en een heerlijke Tiramusi als nagerecht. Ook Frank Fakkeldij, de enthousiaste vrijwilliger die het initiatief mogelijk maakte, stond paraat om een helpende hand te bieden. Onze HR-manager Elise deed de afwas, terwijl Pauline, Marketing- en Communicatieadviseur en Roy van Paassen, financieel directeur en mede-eigenaar van Zorggroep De Laren, de gasten in het restaurant bedienden.

Dit initiatief benadrukt de kracht van samenwerking tussen verschillende organisaties en individuen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Met een warm hart kijken we terug op twee bijzondere avonden, waarbij de essentie van samenhorigheid en medeleven centraal stond.

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/03/4813-Foto%203%20-%20koken%20voor%20daklozen.jpg?v=1-0

Koks van Villa Duinstaete

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/00/4810-Foto%205%20-%20koken%20voor%20daklozen.jpg?v=1-0

Menu van de dag

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/01/4811-Foto%202%20-%20koken%20voor%20daklozen.jpg?v=1-0

Culinair genieten

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/09/4809-Foto%206%20-%20koken%20voor%20daklozen.jpg?v=1-0

Nog meer genieten

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/09/4819-IMG_8628.jpg?v=1-0

Team Zorggroep De Laren

Uitgelicht nieuws

Direct contact