Ik zie Villa Marijke Elisabeth als een echt ‘Thuis’ voor onze bewoners

Jeroen Boekel, locatiemanager Zorgvilla Marijke Elisabeth
Jeroen Boekel, locatiemanager Zorgvilla Marijke Elisabeth

‘Ik ben van verschillende zorginstellingen manager geweest. En inmiddels al bijna twee jaar de locatiemanager van Villa Marijke Elisabeth in Hilversum. Eerlijk? Ik had nooit gedacht dat ik zo geduldig en rustig kon zijn voor en met ‘mijn’ bewoners. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat druk zijn een voor de hand liggende eigenschap van mij is. Maar mensen kunnen laten genieten, door ze liefde en aandacht te geven, vind ik écht het allermooiste om te doen. Aandacht is het beste medicijn voor je oudere medemens.

Mijn deur staat altijd open. Voor bewoners, medewerkers, maar uiteraard ook voor de families

Ik zie het dan ook als mijn missie om te zorgen dat onze bewoners de laatste jaren van hun leven nog volop kunnen genieten van mooie momenten in de villa. Om alles uit een dag te halen met bewoners. Dat ik, als ik ‘s avonds naar huis ga, denk: “Ik heb vandaag het onderste voor ze uit de kan gehaald.” Mijn deur staat ook altijd open. Voor onze bewoners, onze medewerkers, maar uiteraard ook voor de families. Ik zie Villa Marijke Elisabeth als een echt ‘Thuis’ voor onze bewoners.

De mooiste momenten zijn toch wel één op één momenten met een bewoner

Wanneer we dagelijks mooie momenten creëren zijn het niet alleen de bewoners die daar memorabele herinneringen mee opbouwen, maar het team en ikzelf ook. Momenten waar je je op verheugt, zoals de Kerst- en Paasvieringen. Maar ook de kleinere momenten tussendoor, als een buurtbarbecue of een heerlijke wandeling op een zonnige zondag. Maar de mooiste momenten zijn toch wel één op één momenten met een bewoner. Samen genieten van een kopje koffie en een goed gesprek bijvoorbeeld.

Regelmatig word ik verrast door ieders inzet, spontaniteit, daadkracht

Daarnaast kan ik enorm genieten van het team. Met een fantastische kern van ongeveer vijfendertig medewerkers runnen wij Zorgvilla Marijke Elisabeth. Dit team bestaat uit huishouding- , service- en zorgmedewerkers, aangestuurd door een coördinerend Verpleegkundige en mijzelf. Regelmatig word ik verrast door ieders inzet, spontaniteit, daadkracht. We zijn écht een geolied team met elkaar. Samen maken we plannen voor de toekomst. Ik vind het daarbij belangrijk om onze mensen te motiveren om hun eigen ambities waar te maken. Door ze bijvoorbeeld de gelegenheid te bieden om een opleiding te volgen. Ik ben reuze trots wanneer ik onze mensen, dag in dag uit, vol enthousiasme in de weer zie met onze bewoners.

Het ‘ouder worden’ inspireert me bijzonder

Ik denk dat ik met zoveel plezier hier werk, omdat ik met bewondering naar onze bewoners kijk. Het ‘ouder worden’ inspireert me namelijk bijzonder. Het is prachtig om de directheid van onze bewoners te ervaren. Om hun levenslessen te overdenken en hun kwetsbaarheid te voelen. Iedereen wil oud worden, maar oud zijn is helemaal niet zo gemakkelijk of vanzelfsprekend. Het is in veel opzichten verdrietig om te zien hoe oudere mensen soms deels hun eigenwaarde verliezen. Toch is het iedere dag weer mooi en waardevol om hen met de nodige waardigheid en respect bij te staan in dit proces.’

bekijk Villa Marijke Elisabeth Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina
Direct contact