Koken met aandacht voor mens én milieu

23 mei 2025

Gisteren kwamen de koks van onze villa’s samen in kookstudio De Riet in Leusden voor een inspirerende koksmeeting nieuwe stijl. De bijeenkomst stond in het teken van duurzaamheid, samenwerking en natuurlijk: smaak!

Elkaar inspireren en versterken

Sinds jaar en dag komen onze koks enkele keren per jaar samen om ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en om thema’s te bespreken waar ze in de praktijk mee te maken hebben. Ook initiatiefnemer Marco Tensen, Formulemanager Services & Gastvrijheid en Jeroen Boekel, locatiemanager Villa Marijke Elisabeth waren aanwezig en namen enthousiast deel aan het programma.

Het onderwerp van deze bijeenkomst was: 'Van rest naar rijkdom'. Deze culinaire werkopdracht bouwt voort op een eerder initiatief dat wij deelden: onze gezamenlijke stap richting een CO₂-neutrale toekomst in samenwerking met de Provincie Gelderland.

Lees hier het artikel

Food waste als inspiratiebron

De opdracht voor de dag? Elk duo kreeg een krat met voedseloverschotten om – rondom een dagvers basisproduct – een verrassend lunchgerecht te maken. Van amuse tot nagerecht: alles was mogelijk.

Alsof dat nog niet genoeg uitdaging was, werden de teams tijdens de opdracht ook nog eens verrast met onverwachte ‘hindernissen’. Wat doe je als er ineens twee teamleden uitvallen? Of de stroom uitvalt? Of als je plots alles vegetarisch moet maken. De duo’s lieten zich niet uit het veld slaan en wisten ondanks alles indrukwekkende gerechten te presenteren.

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/00/5280-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2010.56.23%20%286%29.jpg?v=1-0

Vlnr: Richard - Villa Duinstaete, Hans, Villa Duinstaete, Irene, Villa Hoefstaete, Albert - Villa Marijke Elisabeth, Ronald - Villa Hoefstaete, Jeroen - locatiemanager Villa Marijke Elisabeth, Ariean - Villa Maja, Rudie - Villa Hamer

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/02/5282-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2012.26.36.jpg?v=1-6
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/03/5273-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2010.56.23%20%282%29.jpg?v=1-1
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/08/5278-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2010.56.23%20%283%29.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/01/5271-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2010.56.23%20%281%29.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/00/5270-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2010.55.35.jpg?v=1-0

Begeleiding en inspiratie

De dag werd begeleid door Yvette van Keukentijgers, die de teams stimuleerde om kritisch te kijken naar voedselverspilling én creatief te denken over smaak, structuur en presentatie.

Na het koken volgde de feestelijke lunch, waarin de gerechten aan elkaar gepresenteerd én natuurlijk geproefd werden. Er werd met aandacht gegeten en gestemd. Want iedere kok weet: proeven is pas écht leuk als je ook mag beoordelen.

Een smakelijke stap vooruit

Deze dag was meer dan een wedstrijd. Het was een perfecte gelegenheid om samen te werken, duurzaam te denken en te (ver)zorgen met aandacht. Wij zijn trots op de inzet, creativiteit en het vakmanschap van onze koks. En we kijken nu al uit naar de volgende editie!

Even meekijken

Kleine indruk van de dag? Bekijk de video hier.

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/03/5283-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2012.26.03.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/04/5284-WhatsApp%20Image%202025-05-23%20at%2011.21.33.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/06/5276-WhatsApp%20Image%202025-05-22%20at%2011.45.53.jpg?v=1-0

Uitgelicht nieuws

Direct contact