Succesvolle start met BrainTrainerPlus voor geheugenstimulatie

Het welzijn en het welbevinden van onze bewoners en de aandacht en activiteiten die hierop gericht zijn, is een belangrijk deel van ons werk. Cognitie is - naast Conditie en Cultuur - één van de drie pijlers van ons programma voor bewoners. Om het denkvermogen en het geheugen positief te stimuleren hebben wij de BrainTrainerPlus aangeschaft. Na een succesvolle start in Zorgvilla Marijke Elisabeth is de BrainTrainerPlus nu in Zorgvilla Hoefstaete in gebruik. En zo zal het systeem het komende jaar langs alle zorgvilla’s van Zorggroep De Laren rouleren.

De BrainTrainerPlus stimuleert het denkvermogen en het geheugen. En is daarmee zeer geschikt voor ouderen en mensen met beginnende dementie. Het zit vol verschillende geheugenspelletjes die helpen het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Denk aan puzzels, memory, muziekvragen en rebussen.
 

Aansluiting bij het hier-en-nu

Naast geheugenstimulatie biedt de BrainTrainerPlus ook een gevoel van aansluiting bij het hier-en-nu. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. En het leuke is, ze kunnen het ook met eventueel bezoek samen spelen, waardoor contact met bijvoorbeeld familie makkelijker en intensiever wordt.

“Bewoners dansen en zingen mee met de nummers en zijn zichtbaar trots als ze het juiste antwoord hebben gegeven”

Jolien, activiteitenbegeleider in Zorgvilla Hoefstaete

De oefeningen houdt ze scherp en geestelijk actiever

Volgens Jeroen Boekel, locatiemanager Villa Marijke Elisabeth, wordt de BrainTrainerPlus met grote regelmaat gebruikt. ‘Iedereen is erg happy met de BrainTrainer en de bewoners zijn enorm enthousiast. De oefeningen houdt ze scherp en geestelijk actiever.’

Jolien, activiteitenbegeleider in Zorgvilla Hoefstaete, over de BrainTrainerPlus: ‘Het muziek gedeelte van de BrainTrainerPlus is momenteel favoriet. Je hoort dan een liedje en kunt middels een keuzemenu raden wat de titel is. Bewoners dansen en zingen mee met de nummers en zijn zichtbaar trots als ze het juiste antwoord hebben gegeven. Maar je kunt er zoveel meer mee: spreekwoorden afmaken, rekenen of raden wat er bij elkaar hoort. We hebben veel schik van de braintrainer.’

BrainTrainerPlus in Zorgvilla Hoefstaete in Bosch en Duin

Uitgelicht nieuws

Direct contact