Veel aandacht voor bijzondere momenten

Sandra van Katwijk - Horecamedewerker bij Villa Sluysoort
Sandra van Katwijk - Horecamedewerker bij Villa Sluysoort

Na 27 jaar in de horeca vond ik het hoog tijd om eens iets heel anders te gaan doen. Werken in de zorg leek me heel erg leuk, vanwege het feit dat je echt met en voor mensen bezig bent. De vacature voor horecamedewerker bij Villa Sluysoort kwam precies op het juiste moment. Helemaal wat ik wilde, en ook nog lekker dicht bij huis. Perfect!

Er is hier veel aandacht voor bijzondere momenten

In april 2019 begon ik bij Team Horeca ter vervanging van iemand die naar het zorgteam ging. Omdat ze me dringend nodig hadden bij Villa Sluysoort én ik nog met een opzegtermijn bij mijn oude werkgever zat, heb ik een maand lang twee banen gecombineerd. Hoe die eerste maand verliep? Hectisch maar heel erg leuk. Sneller dan verwacht mocht ik zelf werkzaamheden oppakken. Dat was wel even aanpoten, maar ook de beste manier om snel bewoners en medewerkers te leren kennen.

De bewoners kennen 90% van de medewerkers bij naam. Dat levert veel leuke momenten op.

Ik wissel ochtenddiensten en middagdiensten af. De afgelopen weken heb ik veel gewerkt omdat er een aantal collega’s ziek waren. Druk? Ja, maar ook heel gezellig omdat we net bezig waren de villa in kerstsfeer te brengen. Er wordt bij Villa Sluysoort sowieso veel aandacht besteed aan feestdagen, verjaardagen, huwelijksjubilea en andere bijzondere momenten. Aan de andere kant moeten we soms ook bij elkaar komen voor minder leuke dingen. Dat hoort nou eenmaal bij het leven.

Afspiegeling van de samenleving

Zoveel bewoners, zoveel verschillende typen mensen. De één is wat meer afstandelijk en de ander juist heel joviaal. Het is leuk om te ontdekken hoe iedereen in elkaar zit. Ook de verhoudingen in de families leer je zo kennen, de ene bewoner krijgt elke week trouw bezoek en de andere wat minder vaak. Ik zeg altijd dat Villa Sluysoort eigenlijk een afspiegeling van de samenleving is: een mooie en interessante mix van mensen met elk hun eigen karakter.

De sfeer bij Villa Sluysoort is over het algemeen ook prettig. Iedereen heeft goed contact met de bewoners. En de bewoners kennen 90% van het vaste personeel bij naam. Dat levert veel leuke momenten op. Zo komt één bewoner elke dag vragen of er voor het avondeten nog een plekje vrij is in de eetkamer. Hij weet natuurlijk allang dat we op hem rekenen, maar het is een vast contactmoment geworden.

Elke dag is er voor de maaltijden een moment van stilte voor mensen die willen bidden. Een bewoonster die in haar leven vaak voorzitter is geweest, grapte daarna soms “Bij deze is de vergadering geopend.” Tot groot vermaak van de andere bewoners. Van dat soort momenten geniet ik heel erg.

Appgroep voor leuke dingen

Wat ik heel typerend vind voor Villa Sluysoort, is de geborgenheid die de bewoners ervaren. En de onderlinge band tussen de collega’s. We staan altijd voor elkaar klaar en zijn heel open naar elkaar. Er is altijd wel iemand die inspringt als het nodig is. Zo kunnen lezen en schrijven met elkaar is heel fijn voor de samenwerking. En we werken in wisselende samenstellingen, dus dan spreek je ook nog eens andere collega’s. Sinds kort hebben we een medewerkersapp waarin we alle leuke dingen delen. Bijvoorbeeld foto’s van een uitje, de kerstversiering, iemand die in vaste dienst is aangenomen. Van mijn eigen team weet ik dit soort dingen vaak wel, maar het is ook leuk om zo meer over de andere teams te weten te komen.

Elke werkdag is er een moment waarop we met alle collega’s bij elkaar komen om de dag te bespreken. Wat staat er op de planning? Waar loop je tegenaan? Welke suggesties en ideeën zijn er? Het wordt over het algemeen zeer gewaardeerd als we feedback geven of meedenken hoe dingen anders of beter kunnen.

Of we nog versterking kunnen gebruiken? Jazeker, nieuwe collega’s die van aanpakken houden, goed kunnen omgaan met mensen en gevoel hebben voor service zijn altijd welkom.

Bekijk villa Sluysoort Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina

Gerelateerde vacatures

Horecamedewerker

  • Horeca
  • 12 uur
  • Maarssen, Zorgvilla & Zorghotel Sluysoort
Direct contact