Zorgvilla & Zorghotel Hoefstaete

Bosch en Duin

Gelukkig hou ik erg van leven

Al 62 jaar woonde ze in hetzelfde fijne huis met tuin in Bilthoven. Waar ze volop in beweging was op de golfbaan en nog meer kilometers maakte met haar hond. Maar door de val moest de knop drastisch om. Verhuizing naar Zorgvilla Hoefstaete volgde. Daar was het: loslaten, nieuwe wegen zoeken. Dat is in het jaar dat zij in de villa woont meer dan aardig goed gelukt. “Gelukkig hou ik erg van leven”, zegt mevrouw Mantz in een openhartig gesprek.

Lees het verhaal van mevrouw Mantz

Benieuwd naar meer verhalen van onze bewoners?

Bekijk alle bewonersverhalen

Reviews Villa Hoefstaete

ZorgkaartNederland

10

Onze vader heeft de laatste negen maanden van zijn leven in de Hoefstaete gewoond en kon zo zijn leven afsluiten zoals hij gewend was te leven. Mooie ruime appartementen, grote tuin, veel activiteiten en uitjes, drie keer per dag een verse maaltijd, een borreluurtje en goede zorg! Een vriendelijk, meelevend en zorgzaam team en aardige medebewoners, met wie veel gemeenschappelijks aanwezig is!

Lees meer ›

8.4

Ik ben tijdelijk in het zorghotel tijdens de vakantie van mijn kinderen verbleven. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Personeel is vriendelijk en behulpzaam. Mee kunnen doen aan diverse spelletjes ook het eten was prima.

Lees meer ›

8.2

Deze waardering schrijf ik namens mijn overleden moeder. In april 2016 is mijn moeder komen wonen in Villa Hoefstaete en in januari 2023 is zij daar overleden. Bijna 7 jaar heeft mijn moeder daar met plezier gewoond. In de eerste jaren was zij nog mobiel en was zij in staat om mee te doen aan de vele activiteiten die er werden georganiseerd. Zowel buitenshuis als in de Villa zelf werd en wordt er veel gedaan voor de bewoners, zoals lezingen, huisconcerten, bloemschikken, feestelijk diners met speciale dagen, BBQ's in de zomer, kerstmarkt noem het maar op. De medewerkers zijn enorm begaan en hartelijk voor de bewoners en de familie van de bewoners. Als daar tijd voor is nemen de medewerkers de tijd om een praatje te maken en gaan ook dagelijks met de bewoners wandelen. De gezamenlijke huiskamer is erg gezellig en er is daar iedere dag een gastvrouw aanwezig voor koffie, thee, lunch enz. De zorg is goed en professioneel.

Lees meer ›

9.7

Mijn vader heeft drie jaar in Villa Hoefstaete gewoond en heeft zich daar thuis en op zijn gemak gevoeld. Wij hebben een zeer hoge waardering voor de persoonlijke zorg van het personeel. Het vaste personeelsbestand heeft hier ook een rol gespeeld, want de meesten kenden mijn vader goed. De communicatie was prima, en er werd goed gereageerd op speciale verzoeken. De locatie helpt ook mee, prachtig gebouw. grote kamers, en een mooie tuin. Een aanbeveling waard!

Lees meer ›

10

Vriendelijk, behulpzaam en luisteren naar suggesties

Lees meer ›

9.7

Gedurende 4 jaar heeft onze moeder in Villa Hoefstaete gewoond. Een prachtig en ruim appartement waar ze heerlijk tussen haar eigen meubels kon blijven wonen. De zorg van alle verpleging, huishoudelijke hulp én de gastvrouwen verliep altijd naar volle tevredenheid. Men was persoonlijk, warm en vol aandacht. De georganiseerde activiteiten (lezingen, muziekoptredens, films, tentoonstellingen en spelletjes) waren divers genoeg om voor ieder wat wils te zijn. Ook waren er enkele uitstapjes per jaar in groepsverband wat altijd een welkome afleiding was. Wij als kinderen werden altijd heel fijn ontvangen bij binnenkomst en we konden altijd even een gesprek aangaan als dat nodig was. Verder was er ook voldoende privacy voor de bewoners, als men graag alleen in het appartement wilde blijven was dat mogelijk. De maaltijd waren goed verzorgd. Zowel voor onze moeder als voor ons als kinderen waren het 4 jaren waarin alles naar wens verliep en wij onze moeder in goede handen wisten. Dank daarvoor.

Lees meer ›

9.7

Onze ouders hebben 3 1/2 jaar in Villa Hoefstaete gewoond. Wat hebben zij genoten, in de laatste fase van hun leven, op deze prachtige locatie met een fantastisch zorgteam onder leiding van een geweldige locatiemanager. Bij de eerste ontmoeting in de Villa word je al gegrepen door de warme en rustige uitstraling van omgeving en interieur. Het verzorgende en inlevende team heeft onze ouders al die jaren met veel respect en zorg omringd. De koks verzorgen dagelijks een op maat gemaakte lunch en diner. Aan alle wensen wordt voldaan, en met zorg worden de borden opgemaakt. Als familie hebben wij vaak mee kunnen eten. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten, die regelmatig worden georganiseerd, ook uitstapjes in de omgeving. Er is voldoende privacy op de appartementen en in de woonkamer. Het is ook mogelijk om op het appartement te eten. Wij als kinderen hebben het echt als ons ‘ouderlijk huis’ ervaren, en sluiten voor altijd de Villa en het team in onze harten.

Lees meer ›

10

Wij verbleven 2.5 maand in Hoefstaete voor eerstelijns herstelzorg. Van de ontvangst tot aan het het vertrek hebben wij zorg, aandacht en ondersteuning gekregen van een hartelijk en vriendelijk team. Van alle verzorgenden, verpleegkundigen, de koks, de schoonmaakster, de gastvrouwen en de locatiemanager. Je voelt en merkt dat iedereen echt lid is van het team, met goede afspraken en een heel prettige werksfeer. Dat voel je. Het eten is gevarieerd en wordt met aandacht bereid. Ook zijn er wekelijks diverse activiteiten om aan deel te nemen, soms middagen met live-muziek en werden er speciale activiteiten georganiseerd met Kerst en Oud en Nieuw. De coronamaatregelen worden goed nageleefd, ook voor bezoekers. Daar hebben wij (85 en 81 jaar) geen enkele zorg over gehad. Bij aankomst zijn we 10 dagen in quarantaine geweest in ons eigen appartement, en werden prima verzorgd. Wij kijken heel dankbaar terug op deze periode. Het was warm, fijn en gezellig. En we zijn tot rust gekomen.

Lees meer ›

8.2

Onze moeder heeft ruim een jaar gewoond in de Hoefstaete, en heeft het er erg fijn gehad. de ambiance sloot naadloos aan bij haar levensstijl. zij waardeerde de mensen die er wonen en werken en deze waardering was wederzijds. er was ruim voldoende kwalitatieve aandacht voor haar, ondanks de vele wisselingen van personeel. ze kon ook erg van het eten genieten, net zoals wij wanneer we wel eens mee aten. voor ons als familie was de communicatie wel eens lastig, omdat er geregeld niet of erg laat werd gereageerd op contactmomenten onderzijds. onze moeder heeft daar verder geen last van gehad. in haar allerlaatste levensfase was de samenwerking tussen ons als familie en de Hoefstaete adequaat, warm en van een hoge kwaliteit.

Lees meer ›

Jurjen Koopmans heet u van harte welkom

'De kleinschalige opzet van de villa, de deskundigheid van onze zorgprofessionals en de warme en betrokken inzet van alle medewerkers, maken Zorgvilla Hoefstaete tot een echt thuis voor onze bewoners. Ik ontmoet u graag voor een vrijblijvend gesprek en rondleiding in de villa.'

Lees het verhaal van Jurjen

Brochure aanvragen Neem contact op
Direct contact