Breien voor het goede doel

23 januari 2024

Bij Zorggroep De Laren brengen we niet alleen warmte in onze villa's, maar ook in het leven van anderen! Zo kwamen de bewoners van Villa Sluysoort, Villa Marijke Elisabeth, Villa MaJa en Villa De Kleine Heide de afgelopen maanden wekelijks gezellig samen om te breien voor het goede doel.

Met zorgvuldige precisie breiden ze lapjes van 20x20 cm in levendige kleuren, die afgelopen week tot 6 prachtige lappendekens zijn samengevoegd. Maar daar bleef het niet bij: om mensen in nood te verwarmen, schenken we deze dekens aan het Rode Kruis. En afgelopen dinsdag was het moment dan eindelijk daar. Onder toezicht van directeur Esther van Dalen en locatiemanager Mirjam Storm van Leeuwen, mocht een groep bewoners samen met enkele activiteitenbegeleiders de kleurrijke dekens overhandigen aan Suzan Pijls. Die de dekens namens het Rode Kruis in ontvangst nam. En dat deden de enthousiaste breisters met trots en een glimlach van oor tot oor. "Met veel plezier en liefde gemaakt!" stond er op het label dat aan de dekens hing. Suzan, Coördinator Hulpverlening Noden bij het Rode Kruis deelde enthousiast mee dat deze lappendekens hun weg zouden vinden naar gezinnen in en om Utrecht die wel wat extra warmte en dus een extra deken kunnen gebruiken.

De breisessies in de verschillende villa’s dienden niet alleen dit nobele doel, het droeg ook bij aan het welzijn van onze bewoners. Liesbeth Naayen, projectadviseur Welzijn bij Zorggroep De Laren: ‘Voor dit soort activiteiten hanteren we bij Zorggroep De Laren de principes van de 4 C's. De C van conditie staat voor het actief gebruik van de handen. De C van cognitie betreft het zorgvuldig tellen van steken, het bepalen van de afmetingen van de lappen, evenals het kiezen van kleuren en het samenstellen van het geheel. De C van cultuur komt tot uiting in gesprekken over breien, waarbij verhalen van vroeger en nu, tradities en gebruiken worden gedeeld. En tot slot, de C van culinair, omdat er tijdens deze gezellige breimomenten altijd wel een smakelijk hapje op tafel verschijnt.’

Wij hechten buitengewoon veel waarde aan dit soort activiteiten, omdat bewoners zich inzetten voor anderen, waardoor zij op dat moment minder met zichzelf en hun eigen zorgen bezig zijn. Je zag dan ook het enthousiasme bij de bewoners toen Suzan aangaf dat babydekens eveneens meer dan welkom zijn. Op naar het volgende project.

https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/04/4794-Breien%20samen.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/06/4796-Breien%20lapjes.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/05/4795-Breien%20buiten.jpg?v=1-0
https://cdn.zorggroepdelaren.nl/zorggroep_de_laren_nl/uploads/media/1024x640/03/4793-Breien%20Mathilde%20deken.jpg?v=1-13

Uitgelicht nieuws

Direct contact