Zorggroep De Laren ‘Beste Werkgevers’ 2023-2024

Word-Class Workspace

Zowel in 2021 als 2022 mochten wij met trots het keurmerk ‘Beste Werkgever’ dragen. We zijn dan ook heel blij dat we voor het derde jaar op rij deze titel in ontvangst mogen nemen. Een titel die wij al twee jaar met veel trots dragen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn steevast gebaseerd over het jaar dat eraan vooraf gaat. De score over het afgelopen jaar, heeft ervoor gezorgd dat wij ons in 2023 wederom mogen rekenen tot de 'Beste Werkgevers' van Nederland.

Eerlijk keurmerk voor goed werkgeverschap

Je kunt dit keurmerk zien als ​​het meest eerlijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Organisaties die behoren tot World-class Workspaces (zoals het keurmerk internationaal genoemd wordt) onderscheiden zich op verschillende fronten ten opzichte van anderen. Ze luisteren doorgaans in hogere mate naar hun medewerkers. En de feedback en de ideeën die ze ontvangen wordt ook daadwerkelijk gebruikt om de organisatie continue te verbeteren.

Wat betekent het ‘Beste Werkgevers’ keurmerk?

In het kader van ‘goede werkgevers verdienen erkenning’ is adviesbureau Effectory zo'n 20 jaar geleden begonnen met het in kaart brengen en belonen van goed werkgeverschap. Met de ‘Beste Werkgevers’ verkiezing als resultaat. Op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap, in maar liefst 22 branches, beoordelen ruim 1 miljoen medewerkers hun werkgevers.

“We zijn trots op wat we met alle medewerkers de afgelopen jaren hebben neergezet, trots op de waardering die bewoners én medewerkers ons geven. De afgelopen twee jaar mochten we het keurmerk dragen en nu voor het derde jaar op rij!”

Uitblinkers

Organisaties die gekozen worden om het keurmerk te mogen dragen scoren hoog op bevlogenheid. Dit houdt in dat medewerkers vol passie met hun werk bezig zijn. Ook de klantgerichtheid scoort erg hoog. Waaruit blijkt dat naast de medewerkers ook onze bewoners en hun familieleden profiteren van een positieve organisatiecultuur. Een ander punt dat hoog op de scorelijst staat is autonomie: medewerkers ervaren de vrijheid om hun werk zo goed mogelijk in te richten. Daarnaast zijn kaders en prioriteiten helder en is er voldoende rolduidelijkheid.

Zinvol en waardevol werk

Zorggroep De Laren is vooral zeer trots op de hoge mate van betrokkenheid en bevlogenheid. Daar hechten we enorm veel waarde aan. Het betekent namelijk dat onze medewerkers zichzelf bij de organisatie vinden passen. Dat ze achter de doelstellingen staan én het oprecht leuk vinden om bij Zorggroep De Laren te (blijven) werken. Bevlogen medewerkers krijgen daarnaast veel energie van hun werk. Ze zijn trots op het werk dat ze doen en ervaren het bovenal als zeer zinvol en waardevol. Iets wat je als werkgever natuurlijk altijd hoopt te creëren.

“We hanteren het motto ‘Liever goed, dan groot’. Ons uitgangspunt is dat wij kleinschalig willen blijven”

Direct contact