‘Het Praathuis’: speciale bezoekcabines voor bewoners villa’s Zorggroep De Laren

28 april 2020

Vorige week zijn bij alle villa’s van Zorggroep De Laren speciale voor bewoners en hun visite bezoekcabines geïnstalleerd. Met deze "Praathuizen" is veilig visite ontvangen mogelijk!

Vorige week zijn bij alle villa’s van Zorggroep De Laren speciale bezoekcabines geïnstalleerd.

Veilig en in nabijheid elkaar zien en spreken

Alle 7 villa's van Zorggroep De Laren beschikken nu over een portocabine waar het spreken met en het zien van familie en vrienden voor onze bewoners weer mogelijk is.

Medewerkers dachten mee over de naam voor de bezoekcabine. Uit de vele ideeën is ‘Het Praathuis’ gekozen, bekend van het grote dierenbos van de tv-kinderserie De Fabeltjeskrant.

‘Het Praathuis’ heeft twee aparte ingangen die leiden naar twee aparte ruimtes. De ruimtes zijn luchtdicht van elkaar gescheiden door een wand met een raam van plexiglas. Door een intercom kunnen bewoners veilig praten met hun visite die aan de andere kant van de wand plaatsneemt. Zo voldoet de cabine aan de geldende maatregelen.

De bezoekcabines zijn zowel aan de bewonerskant als aan de bezoekerskant huiselijk en gezellig ingericht. Ondanks de vervelende situatie waarin wij ons bevinden, is het dan toch een fijne plek voor onze bewoners om familie en vrienden te ontmoeten.

De Praathuizen zijn in alle villa's enthousiast ontvangen en kunnen door bewoners en/of familie gereserveerd worden waarbij een protocol in acht wordt genomen. ''Het is fijn om in deze moeilijke tijd een veilig alternatief te kunnen aanbieden'', aldus Esther van Dalen, directeur Zorggroep De Laren.

Het Praathuis van Villa Hamer
Het Praathuis van Villa Hamer
Het Praathuis van Villa Duinstaete van binnen
Het Praathuis van Villa Duinstaete van binnen
Stoepbord Het Praathuis
Stoepbord Het Praathuis

Uitgelicht nieuws

Direct contact