Aandacht voor dementie: steun DAG MAMA

4 april 2018

Theatervoorstelling DAG MAMA laat je stilstaan bij de indrukwekkende impact van dementie op de patiënt, naasten en zorgverleners. Dit indrukwekkend verhaal is genomineerd bij de VOORbeeld verkiezingen 2018. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees meer.

Dementie treft niet alleen het persoon, maar heeft impact op de hele omgeving. DAG MAMA, een theatervoorstelling, brengt deze wereld in kaart en geeft inzicht in hoe u het er beste mee om kan gaan. DAG MAMA maakt kans bij de VOORbeeld verkiezing 2018. Zorggroep De Laren steunt de voorstelling. Uw stem kan ook helpen om het netwerk binnen dementie krachtiger te maken.

Theatervoorstelling DAG MAMA
Theatervoorstelling DAG MAMA

De invloed van dementie

Dementie is een verzamelnaam voor 50 ziektes in de hersenen. Een voorbeeld hiervan is Alzheimer. Volgens Alzheimer Nederland krijgt ruim een op de vijf mensen dementie. Veel mensen krijgen dus te maken met deze ziekte. De impact is meestal groot, omdat het niet alleen de persoon met dementie treft, maar ook de naasten en de zorgverleners.

Dementie & theater

Bij theatervoorstelling DAG MAMA wordt hier aandacht aan gegeven. De indrukwekkende voorstelling laat de wereld zien waarin een moeder met dementie, haar dochter en de zorgverleners samenkomen. Dit blijkt niet altijd even simpel te zijn. Daarom geeft DAG MAMA tijdens de voorstelling inzicht en tips voor alle betrokkenen die te maken hebben met dementie. Zodat de omgang met dementie een positieve draai kan hebben. De voorstelling heeft in de afgelopen drie jaar reeds 50.000 naasten bereikt. Door vele leerzame blogs en vlogs wordt de betrokkenheid onder het publiek vergroot.

Zorggroep De Laren steunt DAG MAMA

De gedachte die DAG MAMA nastreeft kunnen wij, van Zorggroep De Laren alleen maar steunen. Wij vinden het belangrijk dat de aandacht voor dementie verspreid wordt. Daarom hebben wij DAG MAMA aangedragen bij de VOORbeeld verkiezing 2018. Hiermee doet DAG MAMA mee als kanshebber voor de hoofdprijs. Met het geldbedrag zouden er meer belanghebbenden kunnen profiteren van de voorstelling. Het doel is om meer dan 1200 mantelzorgers gratis toegang te geven tot de voorstelling. Zo kan de aandacht in het netwerk van dementie vergroot worden.

Meehelpen om dementie onder de aandacht te krijgen? Stem op theatervoorstelling DAG MAMA en help mee om het netwerk van dementie krachtiger te maken.

Stem met een Facebook of LinkedIn account voor 17 april 2018 via deze link: http://voor.nl/voorbeeld-projecten

Uitgelicht nieuws

Direct contact