Esther van Dalen op VvAA Jubileumcongres 'Leve de zorgprofessional'

24 juni 2024

Op vrijdag 21 juni 2024 vond het VvAA Jubileumcongres plaats met het thema 'Leve de zorgprofessional'.

In dit bijzondere jaar, waarin VvAA haar 100-jarig bestaan viert, stond de zorgprofessional centraal. De dag vond plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Algemeen directeur en mede-eigenaar, Esther van Dalen, was één van de sprekers tijdens dit inspirerende congres.

Leve de zorgprofessional

Onder het motto 'Leve de zorgprofessional' benadrukte het congres de veranderkracht van zorgprofessionals. Het congres toonde aan dat het toekomstbeeld van de zorg daadwerkelijk kan veranderen, met talloze voorbeelden van zorgverleners die zelf de regie nemen en innovatieve oplossingen implementeren. Vooral jonge zorgprofessionals, boordevol ideeën over de toekomst van de zorg, werden in de schijnwerpers gezet. Dit jubileumjaar diende als springplank voor hun inspirerende ideeën.

Esther van Dalen deelde haar visie op waardengedreven zorg

Als directeur van Zorggroep De Laren nam Esther van Dalen deel aan de sessie getiteld 'De werknemer op 1'. Deze sessie werd geleid door Sander Schimmelpenninck. De drie andere sprekers die deelnamen: Britt Breure, hr-manager van Afas, Arthur Schellekens van Patiëntenfederatie en Sofie Fransen, chirurg en blogger namens VvAA.

Onderwerpen als de krapte op de arbeidsmarkt, deel- en voltijdstijdwerken, het toeslagenstelsel, beloningen, morele plicht en eigen regie en verantwoordelijkheid kwamen aan bod. Ook de zaal droeg een steentje bij met vragen en opmerkingen over de draagkracht van het individu, preventie en leefstijlverandering en werkdrukervaring. En zo ontstond een interessant gesprek waarin de oplossingen werden aangestipt die hopelijk de komende jaren gerealiseerd gaan worden. Al is het maar ten dele.

Esther van Dalen bracht haar visie op waardengedreven zorg naar voren, waarbij de intrinsieke motivatie van zorgmedewerkers en persoonlijke aandacht voor medewerkers centraal staan. Haar gedrevenheid en ervaring maakten haar aandeel in het gesprek tot een inspirerend verhaal dat de aanpak van Zorggroep De Laren duidelijk weerspiegelde.

Dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck

Het congres werd geleid door Sander Schimmelpenninck, die bekend staat om zijn kennis van de actualiteit en grensverleggende perspectieven. Sander benadrukte de noodzaak van goede, betaalbare zorg voor iedereen en het terugleggen van de regie bij de zorgprofessionals.

Wij kijken terug op een geslaagd aandeel in het congres en danken iedereen die aanwezig was voor hun enthousiasme en betrokkenheid. Samen blijven we werken aan een nog betere zorgsector!

Uitgelicht nieuws

Direct contact