En alle medewerkers zijn ontzettend aardig!

Mevrouw Zandbergen-van Leeuwen woont in Villa Duinstaete
Mevrouw Zandbergen-van Leeuwen woont in Villa Duinstaete
“Het is heerlijk hier, alles helemaal verzorgd. ’s Ochtends bij het ontbijt maak ik de crypto in de krant."

Het was natuurlijk even wennen, van een eigen huis naar een appartement in een zorgvilla in een nieuwe omgeving. Maar inmiddels is mevrouw Zandbergen-van Leeuwen – ‘zeg maar Thea hoor!’- al aardig ingeburgerd in Villa Duinstaete. Aan beide kanten heeft zij prachtig zicht op duingroen, waar het ook nog eens heerlijk wandelen is. ‘En de medewerkers zijn ontzettend aardig!’ Thea gaat graag samen met Tom (of iemand die er op dat moment tijd voor heeft) een rondje in de duinen fietsen met de duo-fiets. Heerlijk bewegen in de natuur en gezellig samen naast elkaar op deze prachtige fiets!

Ontmoeten

Bijna een jaar nu woont Thea Zandbergen (1939) in Villa Duinstaete. Vijf jaar geleden overleed haar man. Toen ze zelf ziek werd, hielpen haar zoons haar andere woonruimte te zoeken. Ze kwamen uiteindelijk uit bij Villa Duinstaete: ‘Nu hebben we toch iets moois gezien!’, zeiden haar zoons. Thea Zandbergen gaf hen helemaal gelijk. “Het is heerlijk hier, alles helemaal verzorgd. ’s Ochtends ontbijt ik op mijn kamer en maak de crypto in de krant. Voor de koffie ga ik altijd naar beneden. Voor de lunch en het diner ook, al ben ik niet zo’n grote eter hoor. Als er soep is, vraag ik om een half kopje. Doe maar het kindermenu zeg ik dan. Ja, ik ga bewust naar beneden, want anders ontmoet je niemand toch?”

Slagersfamilie

De man van Thea Zandbergen zat in het slagersvak. Zij stond van begin af aan ook in de zaak. Eerst in Den Haag en vervolgens in IJmuiden. Ze woonden zoals gebruikelijk boven de winkel. Het waren drukke tijden, dat wel, met drie jonge kinderen. Als het werk in de winkel was gedaan, bleef hij in de zaak om op te ruimen en ging zij naar boven, voor huishouden en kinderen. In de winkel kwamen ‘s ochtends al heel vroeg klanten: mannen die na hun nachtdienst bij de Hoogovens op weg naar huis hun vleeswaren kochten. Het waren goede tijden in IJmuiden. Zo goed dat er werd geïnvesteerd in een groot vleeswarenproductiebedrijf, in Haarlem en omgeving bekend als Zandbergen & Zn. Later is het verkocht aan een buitenlands bedrijf. “De dienstdoende kok hier in Villa Duinstaete vraagt wel eens ‘en slagersvrouw, hoe vond u het vlees?’”, lacht Thea Zandbergen.

Gezellige activiteiten

Een goede sfeer en gezelligheid, daar houdt zij wel van. Zijn er spelletjes met kaarten, of de sjoelbak, dan is ze van de partij. Ook aan een workshop plantenstukjes maken doet ze graag mee. Maar bewegen en fitness doet ze het liefst zelf. Ze heeft op de kamer een fietsapparaat. Eentje die je zelfs op tafel kunt zetten zodat je ook je armspieren kunt trainen. En buiten ontdekt ze alleen, of samen met anderen, steeds meer wandelroutes rond de villa. Laatst wandelde ze met een kleinzoon naar een café, een flink eind verderop. “Een kwestie van goede stappers aan doen. Net als vroeger, achter de toonbank”.

Mevrouw Zandbergen-van Leeuwen bij de kapper van Villa Duinstaete
Mevrouw Zandbergen-van Leeuwen bij de kapper van Villa Duinstaete
Bekijk Villa Duinstaete Lees andere portretten
Direct contact