Er is een land waar ouderen willen wonen...

30 mei 2017

Zorgbehoevende zielepoten. Zo worden ouderen in Nederland maar al te vaak weggezet, vindt Hedy d’Ancona. De 79-jarige feministe en oud-politica brak vandaag met de Socrateslezing in het Amsterdamse debatcentrum De Rode Hoed een lans voor een…

"Het is de hoogste tijd voor emancipatie van ouderen"
Hedy d’Ancona riep in haar Socrateslezing de samenleving vandaag op om anders naar ouderen te kijken. Er is een nieuwe visie op de laatste fase van het leven, ouderen en ouderenzorg nodig. Een visie waarin ruimte is voor menselijke waardigheid en waarin recht wordt gedaan aan de behoefte aan zelfstandigheid.

Zorgbehoevende zielepoten. Zo worden ouderen in Nederland maar al te vaak weggezet, vindt Hedy d’Ancona. De 79-jarige feministe en oud-politica brak vandaag met de Socrateslezing in het Amsterdamse debatcentrum De Rode Hoed een lans voor een nieuwe visie op de laatste levensfase: meer ruimte voor menselijke waardigheid en de behoefte van om mee te blijven doen.

Veel ouderen worden buitengesloten, stelt D’Ancona. “Ik noem dat zachte uitsluiting. Er wordt gedaan alsof je niet meer meedoet, als je niet meer werkt.

Bekijk hier het hele artikel van Trouw d.d. 28 mei 2017.

Bekijk hier het hele artikel van het Humanistisch Verbond.

Uitgelicht nieuws

Direct contact