Proef met DayClocks in Villa Marijke Elisabeth

2 mei 2018

Sinds kort is Villa Marijke Elisabeth in Hilversum gestart met een proef met DayClocks. Deze proef vindt plaats in samenwerking met het bedrijf DayClocks en de Hogeschool Utrecht. De proef zal circa 6 weken in beslag nemen. Wat houdt het in?

Wat houdt de proef in?

Gedurende deze weken krijgen 5 bewoners een tablet (dayclock) ter beschikking. Deze tablet helpt hen met oriëntatie op de tijd en planning van de dag. Daarnaast stelt de tablet hen in staat zich in verbinding te stellen met anderen, familie, vrienden en medewerkers van de villa. De bewoners die meedoen zijn gekozen in overleg met familieleden en Hermine Schuringa, locatiemanager van Villa Marijke Elisabeth. De bewoners en hun familie zijn van de proef op de hoogte.

Wekelijks zal er een moment zijn waarop de ervaringen van bewoners en familieleden met de tablet worden verzameld. Deze wekelijkse evaluatie zal in de villa plaatsvinden of via e-mail gaan. De proef staat onder leiding van de heer Badal Marhé, projectbeheerder praktijkonderzoek vanuit de Hogeschool Utrecht faculteit Gezondheidszorg.

Waarom doen wij mee aan deze proef?

Wij hopen dat DayClocks bewoners die daar behoefte aan hebben een betere grip geeft op het verloop van de tijd gedurende de dag en nacht en hen houvast biedt in het dagelijks leven. We houden u op de hoogte van het verloop van de proefperiode en zullen onze bevindingen met u delen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in deze proef of in de tablet van DayClocks dan kunt u zich richten tot Hermine Schuringa via h.schuringa@zorggroepdelaren.nl of tel: 06 - 83 70 37 65.

Uitgelicht nieuws

Direct contact