Versoepelingen Coronapreventiebeleid

3 oktober 2021

Ook in onze villa's worden versoepelingen doorgevoerd. U leest hier wat er precies is veranderd per 4 oktober 2021.

We zijn blij u te kunnen laten weten dat ook in onze villa’s versoepelingen worden doorgevoerd. Een aantal zaken – waar we al weer bijna aan gewend waren – zijn komen te vervallen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

1,5 meter afstand houden
Continu rekening houden met 1,5 meter afstand tussen u en de ander is verleden tijd. Wij hanteren dat niet meer voor medewerkers en ook niet meer voor bezoekers. Wel vragen wij bezoekers gepaste afstand te houden tot andere bewoners.

Mondkapjes
Het verplichte mondkapje vervalt, zowel voor medewerkers als voor bezoekers (uiteraard mág een mondkapje wel). Er zijn echter uitzonderingen op deze regel:

  • een bewoner vraagt een medewerker om een mondkapje op te doen,
  • een medewerker vindt het zelf prettig en wil op het werk een mondkapje dragen,
  • medewerker/bewoner zit in een testfase/incubatietijd van corona.

Wat verandert er voor bezoekers? Bezoek:

  • is weer welkom in de openbare ruimtes (huis- en eetkamer) mits er gepaste afstand van overige bewoners gehouden kan worden. Wij vragen een ieder zelf verantwoordelijkheid te nemen;
  • mag op afspraak mee-eten. Dit is beperkt tot 2 extra personen in de eetkamer per maaltijd;
  • mag weer meedoen met activiteiten, mits gepaste afstand van overige bewoners mogelijk is. Per activiteit stellen we het op prijs als de bezoeker is gevaccineerd of een test doet voorafgaand aan de activiteit. Ook hier doen we een beroep op eigen verantwoordelijkheid;
  • de bezoekregistratie bij de voordeur komt te vervallen. Desinfectie voor de handen en mondkapjes blijven daar beschikbaar.

Uitstapjes met een QR code
Zoals u hebt kunnen vernemen uit het nieuws is er, om toegang te krijgen tot (culturele) organisaties en horeca, voor bezoekers een QR code en identiteitsbewijs nodig. Bij het maken van uitstapjes zullen ook wij met deze toegangseis te maken krijgen. Daarom vragen wij bewoners nu vast de QR code op te vragen.

U kunt de QR code zelf downloaden op uw mobiele telefoon met behulp van uw DigiD code en de Corona Check App. De code is ook geldig als print op papier. U leest hier hoe het opvragen van de code werkt:
https://www.consumentenbond.nl/digitaalgids/digitaalgids-uitgelicht/coronacheck#no3

https://coronacheck.nl/nl/print/keuze-papieren-bewijs

QR code geprint op papier
Het heeft onze voorkeur om de geprinte versie van uw QR code aan uw dossier toe te voegen. Uitstapjes zullen dan - wat de QR code betreft - soepel kunnen verlopen.

Wellicht ten overvloede maar we gaan ervan uit dat bezoekers:

  • geen ziekteverschijnselen hebben die gerelateerd zijn aan Corona;
  • niet kort voor bezoek in nabijheid van of in contact geweest zijn met positief geteste personen;
  • zich houden aan de quarantaine maatregelen na verblijf in het buitenland.

We hopen dat de versoepelingen weer wat meer glans geven aan dit najaar!

Uitgelicht nieuws

Direct contact