Zorggroep De Laren mag zich voor het vierde jaar op rij rekenen tot de ‘Beste Werkgevers’ van Nederland

15 april 2024

Zowel in 2021, 2022 én 2023 mochten wij met trots het keurmerk ‘Beste Werkgever’ dragen. En nu dus opnieuw! We zijn meer dan blij dat we hiermee voor het vierde jaar op rij deze titel in ontvangst mogen nemen.

““We laten met de toekenning van dit keurmerk zien dat Zorggroep De Laren niet alleen de zorg voor haar bewoners, maar ook de zorg voor haar medewerkers hoog in het vaandel heeft staan!””

Esther van Dalen, directeur Zorggroep De Laren

De 'Beste Werkgeversscore' is gebaseerd op 6 elementen:
• Werkgeverschap
• Organisatietrots
• Organisatierichting
• Waardering
• Werktrots
• Benutten van talent

'Beste Werkgevers' hebben volgens Effectory:
• 21% hogere productiviteit
• 50% meer sollicitanten
• 10% meer innovaties
• 13% meer betrokkenheid

Het keurmerk wordt door onze partner Effectory alleen toegekend aan organisaties die door hun eigen medewerkers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Met een eNPS gemiddelde van 33 bevindt Zorggroep De Laren zich ruim boven de gemiddelde score in Nederland, namelijk 2,1. Daarbij benoemde Effectory dat er in de resultaten van Zorggroep De Laren een duidelijke samenhang is gevonden tussen de thema’s ‘bevlogenheid’ en ‘werkgeverschap’. Dit houdt in dat zowel de inspirerende toekomstvisie als het feit dat onze medewerkers achter de doelstellingen van Zorggroep De Laren staan, van positieve invloed zijn op de bevlogenheid van medewerkers van Zorggroep De Laren.

Bewoner op nummer één

De hoge mate van bevlogen medewerkers in onze organisatie is een cruciaal element dat bijdraagt aan ons succes. Bij alles wat er gedaan wordt in onze teams staat de bewoner op nummer één.

Gewaardeerd en gehoord

Wat we ook terug zien in de uitslagen is het vertrouwen dat we hebben opgebouwd binnen onze organisatie. Medewerkers voelen zich gewaardeerd en gehoord, wat resulteert in een sterke betrokkenheid bij onze doelen en waarden.

Onze medewerkers voelen zich niet alleen verbonden met onze organisatie, maar ze hebben ook het gevoel dat ze echt passen bij Zorggroep De Laren. Dit gevoel van 'thuiskomen' zorgt ervoor dat onze teams hecht zijn en efficiënt samenwerken om de best mogelijke zorg en gastvrije service te bieden aan onze bewoners.

Werkcultuur en werkgeverschap

Het feit dat medewerkers graag bij Zorggroep De Laren blijven werken, spreekt boekdelen over de werkcultuur en de kwaliteit van ons werkgeverschap. Het is een teken dat we erin slagen een omgeving te creëren waarin mensen gedijen en zich kunnen ontwikkelen.

We zijn ontzettend trots op de resultaten die we hebben behaald. De hoge mate van bevlogenheid onder onze medewerkers, het sterke vertrouwen in onze organisatie, het gevoel van verbondenheid en het succesvolle werkgeverschap zijn allemaal elementen die met elkaar leiden tot ons gezamenlijk succes.

En dat hebben we vooral te danken aan onze fantastische collega's, die dag in dag uit met passie en toewijding werken voor onze bewoners.

Daarom, hartelijk dank aan al onze collega’s die de vragenlijst hebben ingevuld en die er elke dag weer voor zorgen dat de villa’s van Zorggroep De Laren een geweldige plek zijn om te wonen en te werken. Jullie maken dit mogelijk. Laten we samen blijven streven naar het hoogste niveau van zorg en samenwerking, en blijven bouwen aan een organisatie waar we trots op kunnen zijn.

Uitgelicht nieuws

Direct contact