Gestarte gastvrouwen training is een groot succes

29 december 2023

Binnen Zorggroep De Laren is in oktober de training voor gastvrouwen van start gegaan. In een serie van drie bijeenkomsten krijgen onze medewerkers handvatten om de rol van gastvrouw op een hoog niveau uit te voeren. De gastvrouwen zijn binnen de villa’s hét aanspreekpunt in de huiskamer, met een veelzijdig palet aan werkzaamheden. Maar liefst 25 van onze enthousiaste gastvrouwen waren aanwezig bij de training.

Omgaan met gedachtepatronen, gedrag en aandoeningen

De eerste bijeenkomst stond in het teken van de werking van het brein. Wat zijn de verschillende vormen van dementie? Hoe ga je om met iemand met Parkinson? En wat kan je doen bij onbegrepen gedrag? Ideeën en tips over de huidige manier van werken werden volop uitgewisseld. Per villa kan de invulling van de rol van de gastvrouw ietwat verschillen, maar de overeenkomsten, intrinsieke motivatie en de betrokkenheid binnen de functie vormen een rode draad door heel Zorggroep De Laren heen.

Veelzijdig vervolgprogramma

Bij de volgende bijeenkomst wordt stilgestaan bij voorbeelden uit de eigen villa, het belang van communicatie met andere teams, het zorgen voor sfeer, een goede dag voor bewoners en de houding van de gastvrouw richting familieleden. In de derde en laatste bijeenkomst, die plaats zal vinden op 12 februari, gaat de groep dieper in op dagactiviteiten en dagbesteding. Ook is er ruimte om eigen onderwerpen in te brengen.

We wensen alle gastvrouwen veel succes en plezier bij en met deze training!

Uitgelicht nieuws

Direct contact