Waar een werkdag bij Zorggroep De Laren voor iedere medewerker elke dag anders en verrassend is, is dat bij Bianca nog iets dynamischer. Als flexibele Verzorgende IG kan haar werkdag namelijk elke dag in een andere villa plaatsvinden. Wat ze daar van vindt? “Fantastisch”, aldus Bianca. “Niet alleen maakt dat mijn werk inhoudelijk heel veelzijdig, ook kom ik in aanraking met diverse bewoners en verschillende teams. Dat maakt mijn werk erg waardevol.”
Deze kwaliteit van zorg zou voor iedereen de standaard moeten zijn
Drie jaar geleden begon Bianca bij Zorggroep De Laren. Haar liefde voor kwalitatieve zorg en het unieke karakter van Zorggroep De Laren trokken haar destijds over de streep én deden haar terugkeren. "Het is heel eenvoudig: de zorg die de bewoners in de villa’s hier krijgen, zou de standaard moeten zijn voor alle ouderen. Waardig, betrokken, menselijk. Helaas gaat het er, in mijn beleving, in een ‘standaard verzorgingstehuis' niet altijd zo aan toe. In de afgelopen drie jaar heb ik een korte onderbreking gehad van twee maanden. Ik wilde kijken of ik dichterbij huis kon werken. Maar de kwaliteit van zorg was daar niet hetzelfde. Ik belde onze financieel directeur Roy op: “Mag ik terugkomen?” “Natuurlijk”, zei hij. Als je eenmaal weet dat Zorggroep De Laren bij je past, wil je als zorgmedewerker niet anders meer.”
Onderdompelen in telkens een andere ambiance
Het mooie aan haar flexibele functie is volgens Bianca dat ze elke keer warm onthaald wordt in een ander team. “Elke villa heeft een eigen identiteit, maar wel met die sterke fundatie van Zorggroep De Laren. Vanaf het moment dat ik binnenstap ben ik onderdeel van het team, alsof het nooit anders is. In Son en Breugel, waar ik het meest werkzaam ben, zijn de Brabantse gezelligheid en de warme worstenbroodjes de signatuur. In Villa Hoefstaete staat de warme appeltaart op zondag bekend als een hoogtepunt. De bewoners zijn er dól op. En door mijn aanwezigheid hier en daar ken ik veel bewoners. Dat is natuurlijk ontzettend waardevol. Ik hoop ze elke dag dat stukje extra aandacht te geven. Een arm om iemand heen als diegene verdrietig is. Meevieren dat een kleinkind is geboren. Betrokken zijn, daar doe ik het voor.”
Denken in mogelijkheden voor bewoners
In het kader van betrokken zijn bij bewoners, heeft Bianca een onvergetelijk mooie herinnering op haar netvlies gegrift staan. “In Son en Breugel woonde een mevrouw wier kleindochter ging trouwen, helemaal in Bloemendaal. Daar wilde mevrouw natuurlijk erg graag bij zijn, maar hoe organiseer je dat? In samenwerking met Villa Duinstaete hebben we alles geregeld en verzorgd. Netjes opgemaakt, rolstoel mee, taxi geregeld. De hele dag zijn we samen geweest op de bruiloft. Ik hielp mevrouw met medicatie en bijvoorbeeld een toiletbezoek. Dat was voor de familie ook erg fijn. Zo was ze er toch bij. Zo zie je, met de proactieve mentaliteit van onze mensen kom je een heel eind. Niet veel later overleed deze mevrouw. Ik kan wel zeggen dat dit een ontzettend dierbare herinnering is, ja.”
Samen voor nog betere zorg
Naast dat Bianca vol plezier schakelt met de bewoners, is ze zich ook volop aan het ontwikkelen. “Ik volg een opleiding tot verpleegkundige. Ik zie dit als een verdieping van het werk wat ik nu doe. Ook wil ik me hiermee nog meer focussen op kwaliteit in de zorg. Maar ook de denkprocessen daaromheen vind ik interessant. De zorg wordt steeds complexer: hoe kunnen we kwaliteit nog beter waarborgen in onze werkwijze? Hoe gaan we nu en later om met dementie en bijvoorbeeld psychiatrie? Om mee te praten binnen Zorggroep De Laren zit ik sinds kort ook bij de OR. Het is super leuk om met elkaar de verdieping op te zoeken, en te merken dat beslissingen tot stand komen met ervaringen uit de villa’s. Samen streven we naar excellentie in de zorg.”
Bekijk villa De Kleine Heide Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina