Het is altijd een verrassing wat voor moois ik ga beleven

Linda van Vroenhoven (43), Coördinerend Verpleegkundige bij Villa De Kleine Heide:

Elke keer als ik de sleutel in het slot van Villa De Kleine Heide steek, ben ik benieuwd wat voor moois ik die dag zal gaan beleven.

Eigenlijk ben ik een manusje van alles binnen de zorgsector. Tijdens mijn opleiding voor verpleegkundige liep ik stage bij een verloskundige. Ik vond dat zo leuk, dat ik verloskundige werd. Ik heb tien jaar lang zwangere vrouwen begeleid en baby’s ter wereld gebracht. Toen ik daarmee startte was ik ongebonden, dus waren de onregelmatige werktijden geen probleem. Dat veranderde toen ik trouwde en zelf moeder werd. Op een gegeven moment moest mijn man vaak naar het buitenland en koos ik ervoor om fulltime voor onze kinderen te zorgen.

Omdat ik merkte dat ik een leukere moeder zou zijn als ik ook werkte, heb ik samen met een vriendin een kinderdagverblijf opgezet. Door de regels van de gemeente hebben we de deuren na vijf jaar helaas moeten sluiten. Ook nu wilde ik niet stil blijven zitten. Gelukkig stuitte ik op een leuke vacature bij Villa De Kleine Heide.

Ik was heel blij dat ik al die jaren mijn HBO-V goed heb onderhouden. In de verloskundigenpraktijk verrichtte ik de basale handelingen, en ook daarna heb ik altijd mijn scholing bijgehouden en behield ik mijn registratie. Daardoor was het geen probleem om bij de Villa aan de slag te gaan.

Het statige gebouw heeft mij altijd geïntrigeerd als ik erlangs reed, ik was heel nieuwsgierig wat er achter de deuren van de Villa zou zijn. Ik was dan ook heel benieuwd toen ik ging solliciteren.

Het gebouw ziet er weliswaar statig uit, maar de zorg die wordt verleend is heel down to earth.

Aanvankelijk wilde ik alleen weekendmedewerker zijn bij de villa. Toen de Coördinerend Verpleegkundige wegging, stimuleerden mijn collega’s mij om naar de vacature te solliciteren. ‘Dat is écht iets voor jou, Linda!’ zeiden ze.

Door het enthousiasme van mijn collega's kreeg ik het lef om te solliciteren. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Het is een leuke baan, en ik werk met een heel goed team. We overleggen veel en versterken elkaar. Dankzij die samenwerking leveren wij kwalitatief goede zorg.

Elke keer als ik de sleutel in het slot van Villa De Kleine Heide steek, ben ik benieuwd wat voor moois ik die dag zal gaan beleven. Ik laat me graag verrassen, geen werkdag is hetzelfde. Ik werk met en voor een prachtige mix van persoonlijkheden. Iedereen heeft zijn eigen charmes en valkuilen. Ik vind het een uitdaging om daar zo goed mogelijk op in te spelen.

Ik ga echt altijd met een goed gevoel naar huis. Natuurlijk is de ene dag zwaarder dan de andere. Maar het lukt mij altijd wel om de bewoner de zorg en aandacht te geven die hij of zij verdient. Ik voel veel voldoening als ik tijd vrij heb kunnen maken om iemand zijn verhaal te laten doen.

Meestal is het al genoeg om gewoon even bij een bewoner te gaan zitten met een kopje koffie en een praatje over het weer.

Dat soort kleine dingen zijn zo belangrijk. Ze zorgen ervoor dat je echt een connectie maakt en het verschil kan maken voor een bewoner, een familielid, maar ook voor een collega.

Natuurlijk heb ik mijn levensverhaal, maar dat geldt ook voor de bewoners voor wie ik zorg.

Het bijzondere is, dat mijn ervaring als verloskundige en moeder heel goed van pas komt in de villa.

Vrouwen van welke leeftijd dan ook voelen een verbondenheid met mij en willen graag hun eigen verhaal kwijt. Voor je het weet gaat het gesprek over baby’s, of een bevalling van tientallen jaren geleden.

Zorggroep De Laren is een attente werkgever. Op bijzondere dagen word je verrast met iets extra’s. Toen ik had meegewerkt aan een audit, werd er zomaar een bloemetje thuis bezorgd als bedankje. Is er privé iets aan de hand, dan wordt door zowel directe collega’s als het management belangstellend gevraagd hoe het met mij gaat. Daardoor heb ik het gevoel dat er altijd iemand voor mij is als het nodig zou zijn, en dat is heel prettig.”

Bekijk villa De Kleine Heide Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina

Gerelateerde vacatures

Verzorgende IG Nachtdienst

  • Zorg
  • 32 uur
  • Son en Breugel, Zorgvilla De Kleine Heide

Helpende

  • Zorg
  • 16-24 uur
  • Son en Breugel, Zorgvilla De Kleine Heide
Direct contact