Successen? Die vieren we met elkaar!

Mirjam Storm van Leeuwen (48), locatiemanager van Villa Sluysoort:

'De eerste keer dat ik Villa Sluysoort betrad was toen mijn eigen vader kortstondig verbleef in het Zorghotel. Ik vond het een prachtige villa waar ik mijn vader gerust kon laten herstellen. Uiteindelijk mocht hij weer naar huis. Niet veel later zag ik dat Villa Sluysoort een nieuwe locatiemanager zocht. Ik was al meerdere jaren locatiemanager bij een medische kliniek waarbij hospitality en gastvrijheid hoog in het vaandel stonden. De ervaring in die kliniek, in combinatie met mijn ervaring met ouderen en als mantelzorger, waren wat mij betreft de juiste kwaliteiten om te bezitten voor deze functie. Tevens heb ik een heel scherp beeld bij wat in mijn ogen goede zorg is.

Hoe ik zorg graag zou willen hebben voor mijn ouders: zo wil ik het ook aan anderen kunnen geven.

Ik besloot om ervoor te gaan en kon beginnen in juli 2020.

Villa Sluysoort is het thuis van ongeveer 30 bewoners. Ik ken ze allemaal persoonlijk. Het liefst spreek ik iedere bewoner elke week wel eventjes. En dan niet snel vijf minuten; als ik het doe, investeer ik er graag in.

We doen er met het team alles aan om van Villa Sluysoort een warm thuis te maken. En dat zit ‘m in kleine dingen: gerichte aandacht geven, de villa gezellig maken. Maar ook in het persoonlijke. Waar wordt mevrouw gelukkig van? Iets creatiefs doen? Dan zorgen we daarvoor. Of als we signaleren dat meneer weinig visite krijgt, dan zorgen we dat meneer vaker naar beneden komt voor de gezamenlijke momenten. De zorg die wij verlenen willen wij met aandacht en warmte geven, passend bij iedere individuele bewoner. Ik wil dat onze bewoners hier zo gelukkig mogelijk wonen en zich thuis voelen.

Sinds ik hier werk heb ik al zoveel mooie herinneringen opgebouwd. We hebben de afgelopen anderhalf jaar een uitdagende tijd gehad. Coronagolven en de naweeën ervan. Dit zorgde voor vermoeidheid bij het team.

Als ik na zo’n hectische periode zie dat mensen gezellig met elkaar in de huiskamer zitten, dat er gelachen wordt, dat er muziek speelt. Dat een bewoner vrolijk naar je zwaait. Dan geeft me dat een enorm fijn gevoel.

Wat me ook raakt is de oprechte betrokkenheid van iedereen. Als een bewoner komt te overlijden dan zorgen we samen met de familie voor een mooie afsluiting. En dan denk ik: hier ben ik voor gekomen. Om het leven van onze bewoners nog zo mooi mogelijk te laten zijn. Zijn we daar succesvol in? Dan is de cirkel rond. Dan ben ik een gelukkig mens.

Ik vind het mooi om te zien hoe ons team in Villa Sluysoort een eenheid vormt. Terwijl we nog steeds in die moeilijke tijd zitten. Hoe we ons binnen de villa met elkaar verbonden voelen, en met elkaar ideeën aandragen.

Successen? Die vieren we met elkaar. Zelf ben ik een grenzeloze optimist.

Ik vind het daarbij belangrijk dat iedereen plezier heeft in zijn of haar werk. Dat we met elkaar goede zorg verlenen. Dat onze bewoners èn wijzelf blij worden van wat we doen. Zodat we met elkaar trots zijn op de plek waar we werken.

Mijn stip op de horizon? Dat is met elkaar blijven optimaliseren. Op dit moment zijn we bezig met ‘Positieve Gezondheid’. Dit betekent dat we niet kijken naar de beperkingen van een bewoner, maar naar dat wat juist wèl kan. Wie zijn onze bewoners als persoon? Wat zijn de interesses? Wat vinden ze prettig? En hoe kunnen we daar op inspelen? Dat staat centraal. En verder gaan we lekker door, om het leven van onze bewoners elke dag een stukje mooier in te kleuren. Dàt is wat ik graag doe.'

Bekijk villa Sluysoort Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina
Direct contact