Ik probeer naar onze bewoners altijd ‘ja’ uit te stralen

Wendy Donkers (34), Medewerkster Team Horeca bij Villa De Kleine Heide:

“Wij van Team Horeca zijn hier allemaal dankzij elkaar gekomen. Ik heb gemerkt dat dat een hele goede manier is om mensen aan te nemen: kijk in je eigen omgeving naar een geschikt iemand. We zijn met z’n zevenen en we hebben een heel collegiale werksfeer. We gunnen elkaar het beste en vallen voor elkaar in als dat nodig is. Dat regelen we onderling. We zijn inmiddels helemaal op elkaar ingespeeld. Wat ook veelzeggend is, is dat er nauwelijks verloop is. Als je hier eenmaal werkt, ga je niet snel meer weg. Waarom zou je? Het valt me op hoe gedreven we eigenlijk allemaal zijn en wat we ook delen is een positieve instelling.

Mijn moeder werkte hier al en die zei tegen me: ‘Ik weet zeker dat je het ook geweldig zal vinden in Villa De Kleine Heide’. Ze heeft helemaal gelijk gekregen!

Mijn man en ik hebben drie kinderen, ik ben kostwinnaar, hij is huisman. Dankzij deze baan is er een nieuw goed evenwicht gekomen in ons leven. Dat maakt ook dat ik extra gemotiveerd ben.

Soms draaien mijn moeder en ik dezelfde diensten, dat is heel gezellig en het is handig want dan kunnen we carpoolen. We wonen allebei in Uden.

Ik maak de ontbijtjes klaar en doe de koffierondes op de appartementen, ik verzorg de lunches en help bij het serveren van het diner. Je loopt hier ongemerkt heel wat af. Toen ik eens drie weken op vakantie was geweest en hier weer begon, had ik de eerste dagen echt spierpijn. Dat zegt genoeg. Ik zie het maar als een voordeel: een sportschool is echt niet meer nodig naast deze baan, haha!

Ik werk 32 uur per week, maar de dagen vliegen voorbij. Je maakt zoveel mee op een plek als deze. Ik geniet als de bewoners genieten, dat klinkt misschien als een cliché, maar het is zo. Het is zo fijn om te zien dat mensen met smaak eten en het samen gezellig hebben.

Maar wat echt het allerleukste aan deze baan is? Dat zijn toch de bewoners. Ik heb bewondering voor veel van hen. Hoe ze geleefd hebben en hoe ze ondanks hun leeftijd nu in het leven staan. Ik probeer naar hen altijd ‘ja’ uit te stralen.”

Bekijk villa De Kleine Heide Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina
Direct contact