Wat kost het om in een particuliere zorgvilla te wonen? Ontdek de kosten per maand.

28 februari 2024

Kosten van een particulier verzorgingstehuis

Wanneer de tijd aanbreekt dat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is vanwege ouderdom of ziekte, kan een verblijf in een verpleeghuis een passende oplossing bieden. Het is belangrijk om op tijd de mogelijkheden van een verzorgingstehuis te verkennen. Voor een plek in een particulier verzorgingstehuis heeft u, net als bij een regulier verzorgingstehuis, een verplichte indicatie nodig. Echter, de kosten voor het wonen en de serviceverlening in een particulier verzorgingstehuis betaalt u privaat. Wilt u meer inzicht in deze kosten? Lees dan verder.

Kosten particulier verzorgingstehuis per maand 2024

Voor het verblijf in een particulier verzorgingstehuis moet u rekening houden met een maandelijkse kosten tussen de € 4.000,- en € 8.000,-. Deze kosten omvatten de verblijfskosten (woon- en servicekosten) en zijn exclusief de kosten die u betaalt voor de zorg.

Wat zijn de verblijfskosten in een particulier verzorgingstehuis?

De verblijfskosten zijn vaste maandelijkse uitgaven, los van de benodigde zorg. Deze kosten zijn onderverdeeld in twee componenten: wonen en service. Onder wonen vallen de huur van het appartement, wifi, tv- en telefoonaansluiting en -abonnement, diverse verzekeringen en gemeentelijke heffingen, gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, onderhoud en beveiliging. Onder service vallen de kosten voor de was- en schoonmaakservice en de dagelijkse maaltijden, drankjes en tussendoortjes. De exacte verblijfskosten variëren per particulier verzorgingstehuis, afhankelijk van de zorgvilla en de aangeboden diensten. Ook kunnen de kosten per appartement verschillen op basis van grootte en ligging.

Wat valt er onder zorgkosten bij een particulier verzorgingstehuis?

De zorgkosten zijn de kosten die het particuliere verzorgingstehuis maakt voor het bieden van passende zorg aan de bewoners. Deze zorgkosten variëren per bewoner, afhankelijk van de benodigde zorg en de complexiteit ervan. Als u een zorgindicatie heeft op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ), worden deze zorgkosten doorgaans vergoed op basis van VPT (Volledig Pakket Thuis). Iedereen heeft recht op deze vergoeding ongeacht het persoonlijk vermogen dat u bezit. Maar er is wel een eigen bijdrage gebaseerd op inkomen/vermogen tot een maximum bedrag. Lees hier meer over de eigen bijdrage en de kosten.

Wonen in een particulier verzorgingstehuis

Bent u op zoek naar een particuliere zorgvilla? Bekijk dan eens de appartementen in de villa's van Zorggroep De Laren. Bij Zorggroep De Laren zijn de kosten voor wonen en zorg gescheiden. Zo blijft u dus eigenlijk ‘thuis’wonen’ terwijl u het volledige zorgpakket krijgt.

De kosten van het huren van een appartement in een van de zorgvilla’s zijn afhankelijk van de locatie, grootte en ligging en variëren van ongeveer € 4.000,- tot € 8.000,-. Deze kosten omvatten de woonservicekosten (zoals huur, onderhoud, beveiliging en verzekering) en all-in services (zoals maaltijdservice, schoonmaakservice en was- en strijkservice). U dient in bezit te zijn van een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), om ervoor te zorgen dat uw verzorging, verpleging en begeleiding worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). In dat geval betaalt u alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Heeft u nog geen indicatie? Of heeft u vragen over het wonen in onze zorgvilla’s? Vraag dan gerust een brochure aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Houd er wel rekening mee dat het hebben van een indicatie uw proces versnelt en uw plek in de zorgvilla naar keuze zekerder is. Heeft u namelijk nog geen indicatie, dan duurt het langer voor u zich kunt inschrijven of op een wachtlijst komt.

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie over over particuliere zorgvilla's.

Uitgelicht nieuws

Direct contact