Eindelijk tijd om écht te luisteren

Joanny Taffijn (63) – verpleegkundige en praktijkbegeleider van leerling-verzorgenden:

Hiervoor heb ik jarenlang in een regulier verpleeghuis gewerkt. Toen ik daar begon, waren we met acht verpleegkundigen. Nadat ik wegging, was er nog maar één. De kans die ik kreeg om in deze luxe woonzorgvilla te komen werken heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben nu verantwoordelijk voor 24 bewoners in plaats van voor 85, dat is zo’n verschil. En – niet onbelangrijk – ik ben betrokken bij het aannemen van mensen. Ik weet door mijn jarenlange ervaring hoe belangrijk goed personeel is. Het mooiste aan mijn werk? Ik overzie het geheel, heb inmiddels een helicopterview ontwikkeld.

Het gaat om inleven en meedenken, ik vraag me elke dag af: waar heeft hij of zij behoefte aan?

Naast een uitstekende verzorging gaat het om de juiste sfeer die wij als team creëren. Ik hou erg van lachen, dat gaat bij mij vanzelf en dat houdt ook moeilijke situaties draaglijk. Lachen is gezond, ik zie dagelijks het effect ervan.

Ik hoor altijd dat ik zo moederlijk ben, dat vind ik een compliment. ‘Moeder overste’ word ik weleens genoemd. Ik geniet ervan dat ik nu eindelijk echt de tijd heb om te luisteren naar onze bewoners en hun familieleden niet te vergeten.

Wat ik trouwens opvallend vind aan onze bewoners is dat het geen mensen zijn die beziggehouden hoeven te worden. Ieder heeft zijn of haar eigen interesses. Sommige bewoners kunnen uren lezen, ze willen gevoed worden in intellectueel opzicht. Dat vind ik inspirerend. Als villa kun je daar ook iets in betekenen door museumbezoek te organiseren, door iemand te attenderen op een interessante lezing of door huiskamerconcerten te geven. Het gaat om inleven en meedenken, ik vraag me elke dag af: waar heeft hij of zij behoefte aan?

Weet je wanneer ik gelukkig naar huis rij? Als ik merk dat onze bewoners zich hier thuis voelen. Want dáár gaat het uiteindelijk om!”

Gerelateerde vacatures

Verpleegkundige niveau 4

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal zijn we op zoek naar een Verpleegkundige met ervaring in de ouderenzorg en bevoegd en bekwaam voor het verrichten van technische handelingen.

  • Zorg
  • 20 uur
  • Bloemendaal, Zorgvilla Duinstaete

Verzorgende niveau 3 EVV

Voor Villa Duinstaete in Bloemendaal zoeken we een deskundige Verzorgende niveau 3 EVV die het leuk vindt in teamverband de zorgverlening in onze nieuwste villa op te bouwen.

  • Zorg
  • vanaf 20 uur
  • Bloemendaal, Zorgvilla Duinstaete

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact