Door het werk bouw je echt een band op met bewoners

Als verpleegkundige bij Villa Duinstaete geef ik bewoners graag het vertrouwen dat ze bij ons in goede handen zijn. Dat doe ik door met ze te praten, ze te helpen waar nodig, met dagelijkse bezigheden als wassen en aankleden. En door een persoonlijk zorgplan op te stellen: welke zorg en medicatie heeft iemand nodig? Hoe is het met zijn of haar gezondheid en welzijn? Waar moeten we op letten? Verder dien ik medicatie toe, voer ik controles uit en signaleer ik wanneer de huisarts moet komen. Als een bewoner ziek is, schrijf ik mijn bevindingen op en leg ik deze voor aan de arts.

Samen zoeken naar de juiste weg, nieuwe dingen toepassen en je eigen draai eraan geven. Die zelfstandigheid vind ik heerlijk!

Je eigen draai aan het werk geven

Ik werk sinds april 2018 bij Villa Duinstaete. Mijn eerste werkdag was op Eerste Paasdag: een drukke dag met een grote paasbrunch voor alle bewoners, hun familie en alle collega’s. Kon ik gelijk kennismaken met iedereen. De villa was toen nog maar een maand open, en er waren veel dingen die ik gelijk kon oppakken. Dat vond ik niet erg, want ik was de reguliere thuiszorg gewend. En zelf dingen ontdekken spreekt mij erg aan.

Ook buiten het werk heb ik veel contact met mijn collega’s. Om het werk te bespreken of gewoon even mijn ei kwijt te kunnen.

Dat was ook de reden dat ik gesolliciteerd heb op deze functie: een nieuwe zorgvilla, een nieuw team, samen zoeken naar de juiste weg, nieuwe dingen toepassen en je eigen draai eraan geven. Die zelfstandigheid vind ik heerlijk!

Gemoedelijk en open

De sfeer in Villa Duinstaete is gemoedelijk en open. Het contact tussen de bewoners, hun familie en medewerkers is heel laagdrempelig. We zijn er en zijn aanspreekbaar. Natuurlijk brengt een nieuwe villa ook de nodige uitdagingen met zich mee, maar die lossen we altijd in goed overleg op. Ook buiten het werk heb ik veel contact met mijn collega’s. Om het werk te bespreken of gewoon even mijn ei kwijt te kunnen. Heel fijn is dat. Bijvoorbeeld wanneer we afscheid moeten nemen van bewoners. Dat is zwaar, want in die periode sta je in nauw contact met bewoner, familie en vrienden. Om het een mooie laatste fase te laten zijn, moet je je inlevingsvermogen aanspreken. Hoe zou je het zelf willen? En wat past bij deze bewoner en zijn of haar familie? Zo probeer ik dan ook te werken, maar wel binnen mijn professionele grenzen.

Prachtige verhalen

Wat ik het leukst vind aan mijn werk bij Villa Duinstaete? Het contact met de bewoners. Je bouwt echt een band op met bewoners. Ik vind het erg mooi om hun verhalen te horen, over hun eigen geschiedenis en achtergrond. De een vertelt wat sneller daarover dan de ander. Maar het zijn allemaal prachtige verhalen.

Onze bewoners hebben allemaal hun eigen geschiedenis en achtergrond. Ik vind het erg mooi om hun verhalen te horen.

Bijvoorbeeld van een dame die ons ‘s nachts regelmatig belde. Ik ging dan bij haar kijken en vond haar zittend op de rand van haar bed, in het donker. Toen ik naast haar ging zitten, legde ze haar hoofd op mijn schouder. “Wat kan ik voor u doen?” vroeg ik haar. “Niets, ik ben blij dat je naast me zit” antwoordde ze. En daarna, toen ik haar weer in bed hielp: “Ach schat, dank je wel.” Waarop ze weer in slaap viel. Niets zeggen, maar er gewoon voor haar zijn. Dat was alles wat ze op dat moment nodig had en ik vind het fijn dat ze zich bij mij zo op haar gemak voelde.

Gerelateerde vacatures

Verpleegkundige niveau 4

  • Zorg
  • vanaf 20 uur
  • Bloemendaal, Zorgvilla & Zorghotel Duinstaete

Verzorgende niveau 3 EVV

  • Zorg
  • vanaf 20 uur
  • Bloemendaal, Zorgvilla & Zorghotel Duinstaete

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact