Ontzorgd en ontspannen kunnen leven, dat kan bij ons

Henriëtte Timmermans, locatiemanager:

“Van zorgverlening tot overleg met de kok, van onderhoud van de prachtige tuin, tot legionellabeheersing: it’s for me! Mijn basishouding is: kom maar op, ermee aan de slag! Ik ben graag in charge. Mijn achtergrond is die van verpleegkundige en dan heb je al snel een ‘hands-on-mentaliteit’. Het belangrijkste in Villa Hoefstaete is dat onze bewoners ontspannen en ontzorgd kunnen leven. Het gaat om die twee woorden: ontzorgen en ontspannen. Het valt me op hoe moe sommige bewoners zijn als ze hier net komen wonen. Al die dagelijkse vragen: ligt er genoeg in de koelkast, staat de beveiliging wel aan, al dat geregel dat hoort bij zelfstandig wonen… Pas als men hier woont, komt het besef dat het eigenlijk al een tijdje niet meer ging. Ik zie vaak dat bewoners hier tot rust komen en daardoor langzaam maar zeker weer energie krijgen.

Wat we aan de andere kant ook merken is dat hier soms pas duidelijk wordt hoe kwetsbaar iemand is. Wij brengen zoveel tijd door met de bewoners dat wij al snel zien hoe iemands lichamelijke en mentale conditie echt is.

Er werken hier dertig medewerkers die ik aanstuur. Ze zijn verdeeld over drie teams: Team Zorg, Team Huishouden en Team Horeca. Daarnaast zijn er Gastvrouwen, zij zijn de ogen en oren van de centrale huiskamer.

We zijn een hechte groep en ik vind het een uitdaging om ieders talent maximaal in te zetten. Hoe beter iedereen op zijn plek zit, des te meer eigen initiatieven en creatieve oplossingen er ontstaan. Ik hou van plannen maken en doelen stellen. Een van mijn voornemens is om onze medewerkers nog meer verantwoordelijkheid te geven. Als een bewoner een vraag heeft, wil ik dat we pas naar huis gaan als die vraag beantwoord is, diezelfde dag nog. Dat is een leuke uitdaging hoor, voor mij ook! Als de sfeer goed is, en dat is hier het geval, dan inspireer en bemoedig je elkaar.

Ik hou van het reilen en zeilen in deze mini-samenleving. Ook de bewoners inspireren mij. Ze hebben vaak veel gereisd, zijn op de hoogte van kunst en cultuur, en kunnen net als ik intens genieten van de klassieke huiskamerconcerten die wij organiseren. Waar ik trouwens ook van geniet, is van de vriendschappen die hier in huis tussen bewoners ontstaan. Er wordt op een liefdevolle manier naar elkaar omgekeken, bijvoorbeeld als iemand wat later verschijnt bij het diner. Dat vind ik hartverwarmend. We horen bij elkaar.”

Gerelateerde vacatures

Verzorgende niveau 3 IG/EVV

  • Zorg
  • 28 - 32 uur
  • Bosch en Duin, Zorgvilla Hoefstaete

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact