Elke werkdag ga ik weer met een wijze levensles naar huis

Shiva Kamangarpour, Helpende en Verzorgende IG in opleiding bij Zorggroep De Laren
Shiva Kamangarpour, Helpende en Verzorgende IG in opleiding bij Zorggroep De Laren

In Villa Hoefstaete is Shiva Kamangarpour geliefd bij menig bewoner. “Shiva, kom je bij ons vandaag?” “Zullen we samen iets doen?” zijn vragen die ze regelmatig krijgt. Het zijn haar warmte en empathie die ervoor zorgen dat elke dag weer betekenisvol is voor de bewoners. Én leerzaam voor haarzelf. “Als Helpende sta ik midden tussen de mensen. Hartverwarmend, zo voelt mijn werkdag vaak.”

Zelf ervaren hoe belangrijk goede zorg is

Al vier jaar is Shiva onderdeel van het team van Villa Hoefstaete. “Ik begon hier met een stage tot Helpende. Vanaf de eerste dag was het super. Dat beviel zo goed, bij zowel mij als het team, dat ik de vraag kreeg: “Vind je het ook zo leuk? Blijf bij ons!” En dat heb ik gedaan. Nu ben ik drie dagen per week werkzaam in de villa, en ben ik wederom aan het doorleren. Dit keer tot Verzorgende IG. Ik verwacht in juli 2024 klaar te zijn met de opleiding. Het mooie aan deze opleiding is dat ik me dan nog meer kan verdiepen in het medische aspect. Ook kan ik voor bewoners contact leggen met bijvoorbeeld de huisarts.”

Shiva had eerst een heel ander beroep: ze was kapster. Totdat ze een aantal jaar geleden zelf wegens ziekte in het ziekenhuis terechtkwam. “Ik heb in het ziekenhuis zoveel liefde gekregen. Dat was zo belangrijk en betekenisvol voor mij. Toen dacht ik: als ik beter ben, ga ik ook in de zorg werken. Een paar maanden later was ik gelukkig beter! En nu ben ik hier.” Haar ervaring als kapster komt nog wel van pas. “Ik maak bewoners graag mooi. Dan vraag ik, wat wil je vandaag, krullen? Even mooi föhnen? Heel leuk om te doen.”

Het goede zien in ieder mens

Als Helpende en Verzorgende IG in opleiding helpt Shiva de bewoners van de villa met alle dagelijkse bezigheden. Dat betekent dat ze echt midden in de waan van de dag staat en veel mee krijgt. “Niet alleen begeef ik me in een hele mooie omgeving hier, het is ook gewoon heel fijn. Ik zie snel het goede in ieder mens. Ook heb ik veel geduld. Dit samen betekent dat ik eigenlijk met alle vragen en benodigde hulp wel raad weet.”

“Zo’n lief mens ben je”, hoort Shiva vaak. Bijna elke werkdag zelfs. Zelf beaamt ze dat ze, bij goed contact, snel gehecht kan raken aan bewoners. “Je bouwt dan echt een band op. Zo woonde hier een meneer van wie ik zóveel geleerd heb. Elke dag vertelde hij over vroeger. Over andere landen, over reizen, over zijn werk. Zijn kijk op het leven. Ik denk nog steeds iedere dag aan zijn verhalen. En ook zo lief: er woont hier in Villa Hoefstaete een echtpaar, zij weten dat mijn ouders zijn overleden. “Je mag ons beschouwen als ouders, hoor!” zeggen ze. De man is maar liefst 102 jaar oud en zijn vrouw is 94 jaar. Dat is toch mooi, zulke dingen?”

Voor alles is een oplossing

Het fijne aan Villa Hoefstaete vindt Shiva de intimiteit. “We hebben hier op dit moment zo’n 23 bewoners, die we met elkaar optimaal tijd en aandacht kunnen geven. Ik ben lerende, maar mijn collega’s staan altijd klaar voor mijn vragen. Waar ik ook erg blij mee ben is Jurjen, onze locatiemanager. Zijn openheid, oprechtheid en behulpzaamheid zie je terug in de hele villa en werkt aanstekelijk binnen het hele team. Hij heeft een oplossing voor alles. Ook de bewoners mogen hem erg graag.”

Levenslessen krijgen van bewoners

Zelf woont Shiva in Bilthoven. Wanneer voor haar een werkdag compleet is? “Als ik weer geïnspireerd ben geraakt door de bewoners. Als ik weer wat levenslessen heb geleerd. Verder hoop ik dat ik blijheid en fijne momenten kan teruggeven aan bewoners. Of dat nou een helpende hand betekent, een fijn rondje wandelen in de buurt of activiteiten ondernemen zoals samen een film kijken. Of uiteraard iemands haar mooi maken!”

Bekijk villa Hoefstaete Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina

Gerelateerde vacatures

Verzorgende IG

 • Zorg
 • 8-32 uur
 • Bosch en Duin, Zorgvilla & Zorghotel Hoefstaete
Nieuw!

Helpende

 • Zorg
 • 12-24 uur
 • Bosch en Duin, Zorgvilla & Zorghotel Hoefstaete

Verzorgende IG Nachtdienst

 • Zorg
 • 8-24 uur
 • Bosch en Duin, Zorgvilla & Zorghotel Hoefstaete

Eerste Verantwoordelijke Verzorgende

 • Zorg
 • 16-32 uur
 • Bosch en Duin, Zorgvilla & Zorghotel Hoefstaete
Direct contact