Het fijne team van Villa De Kleine Heide is op elkaar ingespeeld, heeft hart voor de bewoners én voor elkaar en lol in hun werk!

Hilde Sterk - Locatiemanager bij Zorgvilla De Kleine Heide
Hilde Sterk - Locatiemanager bij Zorgvilla De Kleine Heide

Bij Zorggroep De Laren hechten we veel waarde aan de kwaliteit van zorg en het welzijn van onze bewoners. Dit kunnen we alleen bereiken met een toegewijd en gepassioneerd team. Maak kennis met Hilde Sterk als de nieuwe locatiemanager van Villa De Kleine Heide in Son en Breugel. Hilde brengt veel ervaring en een uniek perspectief mee, gevormd door haar diverse achtergrond en avontuurlijke levensloop.

Een leven vol avontuur en zorg

Ze groeide op als jongste van acht kinderen in een drukke familie in Den Haag. “Wij zaten zelden met ‘maar’ tien personen aan tafel, altijd waren er vriendjes en vriendinnetjes of andere gasten,” herinnert Hilde zich. Deze levendige jeugd legde de basis voor haar aanpassingsvermogen en liefde voor mensen.

Na het behalen van haar VWO- en Hotelschool/Hospitality-diploma begon Hilde aan een indrukwekkende reis. “In 1990 vertrok ik naar de Bahama’s om assistent public relations (PR) te worden voor ClubMed. Wat begon als een verblijf van twee maanden, werd uiteindelijk tien maanden.” Haar werk bij Club Med bracht haar werkervaring over de hele wereld, van paardrij-instructrice in Marokko tot chief hostess op Mauritius en van planner op een skischool en ski-instructrice in de Franse Alpen tot stewardess in Parijs bij Air France. Na verschillende omzwervingen over de wereld werd ze via familie gevraagd om in Antibes in de verhuur van grote jachten wereldwijd te gaan werken, voordat ze uiteindelijk haar eigen Yacht Charter-bedrijf in Monaco oprichtte in 1998.

De overstap naar zorg

De ervaring die Hilde opdeed in de hospitality en reisindustrie heeft haar goed voorbereid op de dynamische en veeleisende wereld van zorgmanagement. “Ik ontmoette de vader van mijn kinderen aan boord van een zeilboot en verhuisde voor hem naar België. In die periode overleed mijn vader in een verzorgingshuis in Voorburg. Een plek waar ik vaak te vinden was. Daar ontstond mijn wens om zelf een zorgvilla te openen voor mensen zoals mijn vader,” vertelt Hilde.

Deze wens werd werkelijkheid toen zij en haar man een hotel in Brasschaat/Schoten/Schilde kochten en deze verbouwden tot Residentie Koningshof, een woonzorgvilla voor 35 bewoners. “In 2008 openden we de deuren. Het was een prachtig thuis waar ik jarenlang met veel plezier het management mocht voeren,” zegt Hilde trots.

Terug naar Nederland

Na 35 jaar in het buitenland te hebben gewoond, is Hilde samen met haar Brabantse man Jeroen en hun twee honden teruggekeerd naar Nederland. Ze wonen nu in Best, terwijl hun kinderen zich hebben gevestigd in Londen, Rotterdam, Best en Nijmegen.

Nieuwe uitdaging bij Villa De Kleine Heide

De kans om deel uit te maken van Zorggroep De Laren als locatiemanager van Villa De Kleine Heide kwam voor Hilde als een geweldige nieuwe uitdaging. “De warme zorg die het team biedt, het verschil kunnen maken en het leven van onze bewoners zo mooi, zinnig, waardevol en leuk mogelijk te laten verlopen, dáár ben ik trots op. Het fijne team van Villa De Kleine Heide is op elkaar ingespeeld, springt in waar nodig, heeft hart voor onze bewoners én voor elkaar en lol in hun werk! De gezamenlijke deler? Bewoners staan voorop!” aldus Hilde.

Wat maakt haar werk zo bijzonder? “De enorme afwisseling. Het ene moment ben ik in bespreking met artsen en psychologen, dan drink ik een kopje koffie met bewoners en hun familie, vervolgens heb ik een budget meeting, regel ik vervanging voor een zieke collega, bestel ik bloemen voor een nieuwe medewerker, leid ik een nieuwe bewoonster rond, handel ik een lekkage af, voer ik een bespreking met het zorgteam, enzovoort. Het is heerlijk afwisselend!”

bekijk villa de kleine heide Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina
Direct contact