Het is mijn doel hospitality nóg meer in ons DNA te krijgen

Marjoke Wubben, locatiemanager Zorgvilla Duinstaete
Marjoke Wubben, locatiemanager Zorgvilla Duinstaete

Vlak na de eerste coronagolf, in het voorjaar van 2020, ben ik begonnen als locatiemanager in Zorgvilla & Zorghotel Duinstaete te Bloemendaal. Ik heb niet per se een achtergrond in de zorg. Na mijn middelbare school wist ik eigenlijk niet welke richting ik moest kiezen. Uiteindelijk werd het een brede Hospitality opleiding waarna ik de hotellerie in rolde. Ruim 23 jaar werkte ik voor InterContinental Hotels & Resorts. Ik kreeg volop trainingen, opleidingen en kansen, waardoor ik vrijwel alle aspecten van een hotel heb leren kennen. In 2011 maakte ik een kleine uitstap naar de luxe reizen branche. Behalve een geweldige uitdaging, bood deze baan mij ook de gelegenheid een aantal prachtige verre reizen te maken. Wat is de wereld mooi! Toen zorgde een dip in de economie ervoor dat ik mijn baan in 2014 kwijtraakte en ik werkzoekende werd met de vraag ‘wat nu?’.

Ik werd gelukkig van een luisterend oor, van aandacht en van service. En bovenal van gastvrijheid in de zorg. Dat is uiteindelijk mijn focus geworden: hospitality in de zorg.

Door de zorg voor mijn vader (die ik jarenlang samen met mijn moeder en broer verzorgde) en een zwaar ongeval dat ikzelf kreeg, kwam ik veelvuldig in aanraking met de zorg. Zorg in ziekenhuis, revalidatiecentra, zorghuizen, noem maar op. Wat zit daar een verschil tussen. En dat verschil is niet te vinden in de pleisters en de medicatie. Maar wel in de mensen. Ik werd gelukkig van een luisterend oor, van aandacht en van service. Maar bovenal van gastvrijheid in de zorg. Dát is uiteindelijk mijn focus geworden. Met het team van Zorgvilla Duinstaete, werk ik eraan om hospitality nóg meer in ons DNA te krijgen. Onze bewoners verdienen dat!

Ik zie graag dat iedereen met energie naar het werk komt, maar ook weer met de nodige energie naar huis gaat.

Dankzij mijn functie als locatiemanager, heb ik geleerd dat ik weer vanuit mijn hart en buik kan én mag werken. Dat was er door een ander soort beleid een beetje uit. Ik ben enorm blij dat ik de stap heb genomen om bij Villa Duinstaete te gaan werken. We zijn als team enorm gegroeid. Het is een hele fijne omgeving. Daar gaat het mij uiteindelijk om. Ik vind het belangrijk dat iedereen het fijn heeft in de villa. Dat bewoners er met plezier wonen. Vrienden en familie met een goed gevoel op visite komen. En dat mijn collega’s plezier hebben in hun werk. Ik zie graag dat iedereen met energie naar het werk komt, maar ook weer met de nodige energie naar huis gaat. Anderzijds hou ik ervan om resultaat te behalen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Die eerste keer in de zwarte cijfers, die eerste keer de villa vol… Dat geeft een heerlijk gevoel. Daar krijg ik energie van!

Ik ben blij te mogen werken met een prachtig team, waar ruimte is voor gezelligheid en humor. Met mensen die het hart op de juiste plaats hebben. Zonder dit mooie team had ik de resultaten niet zo vlot kunnen neerzetten. Ze komen met ideeën, werken meer en meer zelfstandig, nemen beslissingen en gaan uitdagingen niet uit de weg.

Mijn werkdag is geslaagd als ik een mooi moment beleef met een bewoner of medewerker. Een bewoner waar je even mee in gesprek raakt. Die je vervolgens met een kleine traan in de ogen bedankt. Of een collega die trots vertelt te zijn geslaagd, door onze hulp. Allemaal mooie menselijke aspecten van mijn functie, die ervoor zorgen dat ik met een fijn en voldaan gevoel naar huis ga.

Bekijk villa Duinstaete Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina

Gerelateerde vacatures

Coördinerend Verpleegkundige

  • Zorg
  • 8 uur
  • Bloemendaal, Zorgvilla & Zorghotel Duinstaete

Verpleegkundige

  • Zorg
  • 28-32 uur
  • Bloemendaal, Zorgvilla & Zorghotel Duinstaete
Direct contact