De bewoners wonen niet op onze werkplek, maar wij werken in hun huis!

Sandra Huizinga (49), verzorgende niveau 3:

“Villa Maja is de eerste zorgvilla van Zorggroep De Laren. Volgens mij was toen nog niet het plan dat er zoveel zouden volgen. Hier is alles begonnen. In 2019 bestaan we tien jaar en dat gaan we iedere maand vieren met iets bijzonders voor de bewoners én iets bijzonders voor de medewerkers. Ik heb begrepen dat de bewoners binnenkort getrakteerd worden op een mosselavond, ieder mag daarvoor twee gasten uitnodigen. En wij medewerkers krijgen een high tea geserveerd.

Omdat ik een paar straten verderop woon, heb ik Villa MaJa gebouwd zien worden. Iedereen had het erover. In de krant stond dat het voor ‘welgestelden’ was. Eerlijk gezegd dacht ik toen: volgens mij ben ik te volks voor zo’n setting. Ik ben een echte Rotterdamse en dat hoor je aan ook me.

In de afgelopen vijfentwintig jaar heb ik in drie verpleeghuizen gewerkt. Ik heb veel meegemaakt en veel gezien. Ook hoe het niet moet. Op een afscheidsfeestje heb ik eens iedereen een spiegeltje gegeven met de opmerking: kijk er eens in en vraag je af of je genoeg doet voor de bewoners. Het is heel belangrijk dat de werkcultuur deugt. Als een paar medewerkers de kantjes ervan af lopen, kopiëren anderen dat helaas vaak, heb ik gemerkt.

In Villa Maja zie ik het tegenovergestelde: wij enthousiasmeren elkaar in het positieve

In Villa Maja zie ik het tegenovergestelde: wij enthousiasmeren elkaar in het positieve. Wat ik ook leuk vind aan Villa MaJa is dat iedereen hier zelfstandig woont in zijn eigen appartement. De bewoners wonen niet op onze werkplek, maar wij werken in hun huis. Die benadering zegt alles over onze mentaliteit.

Het mooie van een woonzorgvilla middenin een dorp als Rhoon is dat er veel aanloop is. De meeste bewoners wonen al hun hele leven in deze gemeente. Als er iemand uit de buurt langskomt, wordt ‘ie altijd aangesproken door verschillende bekenden, dat is zo leuk!

De mensen die hier kunnen wonen, hebben altijd keihard gewerkt. Je moet echt niet denken dat die 1500 euro uitgeven aan een tas, zoals je de nieuwe rijken weleens op tv ziet doen. Dat past niet bij deze generatie. Deze mensen hebben na de oorlog het land weer opgebouwd. Ze zijn vaak heel sober opgegroeid. Ik ben hier prima op mijn plek.”

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact