Dit is mijn wereld, hier hoor ik

Yvonne Erduran (54), Coördinerend Verpleegkundige bij Villa Marijke Elisabeth:

“Ooit, ruim dertig jaar geleden, heb ik mijn diploma ziekenverzorgster gehaald. Maar ik ben er heel lang uit geweest. Ik heb een eigen schoonheidssalon gehad en heb op een verzekeringskantoor gewerkt. Op mijn veertigste ging het kriebelen, ik dacht: is dit het nou? Dankzij gesprekken met een jobcoach ontdekte ik dat mijn grote liefde nog steeds ‘de zorg’ was. Terwijl ik al die jaren dacht dat ik er klaar mee was. Vreemd toch dat je daar een buitenstaander voor nodig hebt om dat in te zien?

Alles viel op zijn plek toen ik een dag mee mocht lopen in een van de woonzorgvilla’s. Mijn hart ging echt open! Ik voelde van top tot teen: dit is mijn wereld, hier hoor ik. Dat merkte de locatiemanager ook: ik kon meteen blijven.

Het is veel rennen en vliegen, want ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in deze villa. Ik krijg veel vrijheid om mijn takenpakket vorm te geven. Je moet goed kunnen samenwerken en creatief zijn. Ik geloof dat ik het meest gewaardeerd word om mijn spontaniteit, daarmee kan ik in moeilijke situaties toch opeens de nodige luchtigheid brengen.

Het mooiste dat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt is dat een man en een vrouw, die hier los van elkaar kwamen wonen, een stel zijn geworden. Beiden ver boven de tachtig, maar zó gelukkig. Het was net een film die zich voor onze ogen ontrolde. Ik zag het meteen toen mevrouw hier kwam wonen; de mannen waren erg gecharmeerd van haar. Ze werd met alle egards behandeld. Op een dag nam ze me in vertrouwen en zei: “Hou je vast, ik ben straalverliefd.” De dertien jaar daarvoor had ze alleen in Amsterdam gewoond en niemand had haar opgemerkt. Hier overkwam haar binnen drie weken dit wonder.

Waar je dan voor moet zorgen is dat anderen zich door dit geluk niet eenzaam of buitengesloten gaan voelen. Ik zie het als een van mijn taken om ook daar aandacht voor te hebben.

Het meest bijzondere aan Zorggroep De Laren is dat ze investeren in hun personeel. Ik heb aangegeven dat ik me graag verder wil specialiseren als verpleegkundige en die mogelijkheid heb ik onlangs gekregen. Ik ga weer studeren, geweldig toch? Zo’n werkomgeving vind ik heel inspirerend!”

Bekijk villa Marijke Elisabeth Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina

Gerelateerde vacatures

Verzorgende IG

  • Zorg
  • 24 uur
  • Hilversum, Zorgvilla Marijke Elisabeth
Direct contact