Als ik aan kom fietsen en de villa zie, dan ben ik trots

Boukje Bons-van Rooijen (56) - verzorgende IG niveau 3:

“Eigenlijk doe ik veel meer dan alleen verzorgen en dat maakt deze baan zo veelzijdig en bevredigend. Ik voel me soms een maatschappelijk werker, dan weer een fysiotherapeut, af en toe een schoonheidsspecialiste. Hier ben ik op mijn plek. In een-op-een-contacten ben ik op mijn best.

Ik heb wel moeten wennen. Men draagt hier bijvoorbeeld geen beroepskleding. Tijdens het solliciteren liet de locatiemanager weten dat ik netjes gekleed moest gaan. Ik vroeg: wat verstaat u onder ‘netjes’? Die dag had ik een pantalon aan en een blouse, mijn sollicitatiekleding. Wat bleek? Zulke kleding moest ik elke dag aan. Je begrijpt: ik heb wel het een en ander moeten aanschaffen, haha!

Je maakt grappige dingen mee, hoor. Een keer hielp ik met tafeldekken, maar al die grote en kleine vorken en lepels; ik had even geen idee waar ik die allemaal moest leggen. Een bewoner ging me toen corrigeren. Daar konden we allebei erg om lachen. Hij wist het - ondanks wat geheugenproblemen - precies!

"Hier ben ik op mijn plek. In een-op-een-contacten ben ik op mijn best."

Ik ben ‘oudste van dienst’, dat wil zeggen dat ik eindverantwoordelijk ben voor de zorg in de uren dat ik werk. Mijn oren en ogen staan altijd wijd open. Bij ieder overleg met een diëtist, een ergotherapeut of een mantelzorger vraag ik steevast: hoe vindt u dat het gaat met meneer of mevrouw? Vooral de gesprekken met familieleden en mantelzorgers vind ik waardevol, zij helpen ons om onze bewoners echt beter te leren kennen.

Bij toeval fietste ik laatst langs het vroegere huis van een van onze bewoners. Toen begreep ik nog beter hoe groot de verandering geweest moet zijn voor deze man toen hij bij ons kwam wonen. Onder onze bewoners zijn grote persoonlijkheden, die dat gelukkig ook weten van zichzelf. Een bewoner zei laatst: “Ik ben niet de makkelijkste, hè?”. “Dat hoeft ook niet”, heb ik toen geantwoord. Glimlachend... maar ik let er wel op dat het redelijk blijft.

Mijn grootste talent is dat ik eindeloos geduldig ben. Dat kost me geen moeite want ik hou van mensen. Als ik ’s morgens aan kom fietsen en van verre deze villa zie, dan ben ik echt trots!”

Gerelateerde vacatures

Verzorgende niveau 3 EVV

Voor Villa Sluysoort in Maarssen zoeken we een Verzorgende niveau 3 EVV. We staan open voor enthousiaste kandidaten. Kom je kennismaken?

  • Zorg
  • 28 uur
  • Maarssen, Villa Sluysoort

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact