We kunnen samen zo lachen, dat is heerlijk!

Aline Lemmert (56), gastvrouw:

Ik ben jarenlang uit het arbeidsproces geweest, ik wilde graag thuis zijn bij onze kinderen, maar toen zij op zichzelf gingen wonen en mijn moeder overleed met wie ik heel close was, wist ik dat het beter was meer structuur in mijn leven te brengen.

Via via hoorde ik van deze vacature en ik was meteen overtuigd: dit is de baan die op mij gewacht heeft. Totaal onbevangen heb ik opgebeld en mijn enthousiasme moet hoorbaar geweest zijn, want na een paar dagen mocht ik al beginnen. Eerlijk is eerlijk, ik was nogal onder de indruk toen ik hier voor het eerst binnenkwam, maar ik dacht: ‘ik ben wie ik ben’.

De twee ochtenden dat ik hier werk, kleuren mijn hele week in positieve zin! Ik realiseer me heel goed hoe groot de impact is van een verhuizing naar onze villa voor veel van onze bewoners. Ze laten vaak een eigen huis achter waar ze soms jarenlang zelfstandig hebben gewoond en hier is het toch ook een groepsgebeuren. Ik begrijp het dat sommigen in eerste instantie heimwee hebben, dat het tijd kost om te wennen. Maar het komt altijd goed.

“Iedere maandag- en donderdagochtend ben ik gastvrouw in Villa De Kleine Heide. Maar op íeder moment van de dag is er een gastvrouw, onze diensten sluiten op elkaar aan."

Ik geloof dat ik intuïtief heel sterk ben. Ik voel snel aan wat iemand nodig heeft. Ik hoop dat ik uitstraal: hier bent u veilig, we gaan er een mooie dag van maken, u kunt bij mij terecht.

Het is waardevol om te merken dat je in vertrouwen genomen wordt. Mijn moeder zou trots op me geweest zijn. Ik denk elke dag aan haar en probeer haar levenshouding voort te zetten, zij oordeelde namelijk nooit dat vond ik zo fantastisch.

Het is niet alleen belangrijk om een warme sfeer te creëren. Het is minstens zo belangrijk op zijn tijd om even gek te doen. Ik kan maar één liedje op de piano spelen, maar dat doe ik dan ook met verve. En ik doe weleens een pirouetje. De bewoners en ik kunnen samen zo lachen, daar hebben mensen geen idee van!”

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact