Wij zien vooral de mens áchter het ziektebeeld

Jelmer ten Have (24) – Verpleegkundige bij Villa Hamer:

Zorggroep De Laren is mijn eerste échte werkgever. Ik heb HBO-V gedaan aan de HAN in Nijmegen en liep stage in Villa Hamer. Ik had het hier heel erg naar mijn zin, dus toen ik het aanbod kreeg om er te blijven werken heb ik die kans met beide handen aangegrepen.

De zorgvisie hier is heel bijzonder, je komt dat echt niet overal tegen.

Waarom ik voor Villa Hamer heb gekozen? Omdat hier niet alleen gekeken wordt naar het ziektebeeld, maar vooral naar de mens erachter. Hoe voelt iemand zich, wat vindt iemand fijn? Die zorgvisie is heel bijzonder, je komt dat echt niet overal tegen. Tijdens mijn vakantiebaantjes in een ander zorghuis en het ziekenhuis heb ik ervaren dat het er ook heel anders aan toe kan gaan.

Wij hebben bewoners met somatische klachten, maar ook met een psychogeriatrisch beeld, zoals dementie. Ik heb verantwoordelijke diensten en ook verzorgende diensten. Die afwisseling maakt mijn werk erg leuk.

Villa Hamer bestaat uit 21 appartementen, die ook door twee personen kunnen worden bewoond. Ik vind het geweldig dat het daardoor mogelijk is om als echtpaar bij elkaar te blijven wonen. Ook als slechts één van de partners zorg nodig heeft. Die aandacht voor het sociale leven vind je ook terug in ons bezoekbeleid: familie van bewoners is eigenlijk altijd welkom. Dat was even moeilijk door de coronasituatie. We hebben toen veel geïnvesteerd in preventie zoals mondkapjes, en moesten noodgedwongen het bezoekbeleid inperken. Gelukkig was dat afdoende en konden we snel de maatregelen weer versoepelen. Je merkt hoe belangrijk dat is.

Ik heb echt het gevoel dat we sámen de beste zorg willen leveren aan onze bewoners.

Ik ga bijna iedere dag met een fijn gevoel naar huis. Dan zijn alle bewoners tevreden, liep alles op rolletjes en heb ik mooie contactmomenten gehad met de familieleden. Onze werksfeer is vriendelijk en laagdrempelig. Er is goed onderling overleg tussen collega’s, ook multidisciplinair. Ik heb echt het gevoel dat we sámen de beste zorg willen leveren aan onze bewoners.

We blinken al uit in het bevorderen van het welzijn van onze bewoners, maar het kan altijd nóg beter. Het wordt door ons management ook erg gestimuleerd om vooral niet stil te blijven staan. Zo neem ik deel aan het PATZ-overleg: Nijmeegse artsen, verpleegkundigen en thuiszorgorganisaties wisselen daar tips en adviezen uit over palliatieve thuiszorg. Een mooi initiatief, waarbij je kunt leren van elkaar.

Ik heb wel de ambitie om verder te studeren. Misschien dat ik mij als verpleegkundige nog verder ga specialiseren in de ouderenzorg. Ja, ik blijf wel graag met ouderen werken. Ik heb echt het gevoel dat ik hier op mijn plek ben en heb graag contact met de bewoners. Samen met hen lunchen en dineren voelt voor mij eigenlijk ook niet als werk, maar als een gezellig rustmoment.

Het is niet alleen een bewuste keuze van mij geweest om parttime te werken, maar het past helemaal bij het personeelsbeleid van de Zorggroep De Laren. Omdat ik 30 uur werk, houd ik voldoende tijd over voor mijn privéleven. Een stukje motorrijden, even sporten of gezellige dingen doen met mijn vrienden: dat houdt mij gewoon goed in balans.

Gerelateerde vacatures

Verzorgende IG

  • Zorg
  • 24-32 uur
  • Berg en Dal, Zorgvilla Hamer

Werken bij Zorggroep De Laren

Direct contact