Werken in de zorg is letterlijk mijn mooiste cadeau ooit

Madiha Benbrahim – Helpende Plus bij Villa Hamer
Madiha Benbrahim – Helpende Plus bij Villa Hamer
Het leek alsof bij mij alle deuren tegelijk opengingen. Dít was wat ik zocht!

Ik woon al jaren met mijn man en dochter in Nijmegen. Wij hebben daar een eigen bedrijf. De zaak liep en loopt goed – en toch was ik niet gelukkig. Er knaagde iets in mij, ik wilde meer voor andere mensen kunnen betekenen. Mijn man had dat helemaal door. Hij gaf mij daarom vorig jaar een bijzonder verjaardagscadeau: een zorgopleiding. Ik begon met een studie voor Helpende Plus op een particuliere school. Dat ging heel goed, totdat ik een stageplek moest zoeken. Zeker in de coronatijd was dat erg moeilijk. Op een vrije dag ging ik wat Googelen en kwam ik op de site van Villa Hamer terecht. Ik schreef een e-mail en mocht op gesprek komen. Toen ik binnenstapte, voelde ik mij als een kindje in een snoepwinkel. Het leek alsof bij mij alle deuren tegelijk opengingen. Dít was wat ik zocht!

Het past gewoon bij mij, de zorg zit in mijn hart.

Ik had direct een klik met Peter, de locatiemanager. Hij reageerde heel positief en bood me niet alleen een stageplaats aan, maar ook een leerlingcontract! Uiteindelijk heeft Zorggroep De Laren mijn opleiding betaald. Mijn man kwam er dus goed vanaf met mijn verjaardagscadeau, haha! Maar zonder gekheid, werken in de zorg is letterlijk mijn mooiste cadeau ooit. Het past gewoon bij mij, de zorg zit in mijn hart.

Mijn moeder heeft weleens verteld dat ik als vierjarig kindje met mijn spaarpot naar de buurvrouw ging, zodat zij eten voor zichzelf kon kopen. Nog steeds vind ik het heerlijk om andere mensen te helpen. Hoe mooi is het als je daar je werk van kunt maken! Sinds maart heb ik een vast contract bij Villa Hamer. Ik werk 24 uur per week. Zo heb ik toch nog ruimte om af en toe mee te draaien in de zaak.

Het gaat vooral om veel aandacht geven.

Ik werk hier met veel plezier. Het is lekker druk, maar daar houd ik juist wel van. Ik maak iedere dag wel iets leuks mee. Meestal kan ik de bewoners met hele simpele dingen een mooie dag geven. Soms houd ik een beauty dag. Ik vind het heerlijk om iemands gezicht te laten stralen met een lekker maskertje en een massage. Of ik geef kledingadvies en denk mee over een mooie kleurencombinatie. Het gaat vooral om veel aandacht geven.

Zorggroep De Laren is een fijne werkgever, alles is absoluut goed geregeld voor ons. Onze manager is een heel betrokken man, ik voel nooit een drempel om bij hem aan te kloppen. Yasmine, mijn dochter van 15, zei laatst dat ze heel trots op mij is. Misschien heeft ze wel een beetje gelijk: ik ben 20 jaar geleden naar Nederland gekomen en sprak toen alleen Marokkaans en Frans. Nu voel ik mij helemaal thuis in Nijmegen. Ik heb een fijn gezin en doe het werk dat ik het liefste doe, met gezellige collega’s. Wat kan ik nog meer wensen?

Bekijk villa Hamer Lees andere verhalen Ga naar de werken-bij pagina

Gerelateerde vacatures

Nieuw!

Helpende

  • Zorg
  • 28 uur uur
  • Berg en Dal, Zorgvilla Hamer
Direct contact