Zorgvilla Hamer

Berg en Dal

Zoals ik hier nu zit, daarvoor kun je toch alleen maar dankbaar zijn?

Geboren en getogen in Den Haag, kan mevrouw Scharff-Vroom terugkijken op een bijzonder leven van maar liefst 101 jaar. Als baby werd haar toekomst door een dokter somber ingeschat, met de voorspelling dat ze niet oud zou worden. Maar door wonderbaarlijke veerkracht en zorg van haar moeder overwon ze alle kinderziektes.

Lees het verhaal van mevrouw Scharff-Vroom

We hebben het goed gehad. En ik nu nog, eigenlijk

De heer Maalste kende Zorgvilla Hamer al voordat hij er zelf kwam wonen. Zijn vrouw woonde hier toen ze niet meer zelfstandig thuis kon wonen. En hij bezocht haar dagelijks. Na haar overlijden werd het voor hem tijd om een zorgappartement te zoeken. En zo klopte hij opnieuw aan bij Villa Hamer.

Lees het verhaal van de heer Maalste

Benieuwd naar meer verhalen van onze bewoners?

Bekijk alle bewonersverhalen

Reviews Villa Hamer

ZorgkaartNederland

9

Mijn vader verbleef 6 maanden in villa Hamer. Sfeer en bejegening naar mijn vader en familie was prettig en zorgvuldig. Hoewel zijn overlijden heel onverwacht was , ook hier kwam ik veel zorgvuldigheid tegen. Prachtig gebouwd en appartementen!

Lees meer ›

8.6

Onze moeder heeft de afgelopen vijf jaar in Zorgvilla Hamer gewoond. Ze is daar altijd uitstekend verzorgd en later verpleegd, en dat gaf ons als familie veel rust en vertrouwen. De medewerkers zijn reuze betrokken en liefdevol en de maaltijden zijn uitstekend. In de eerste jaren was er wel wat gedoe rond veel wisselend personeel, weinig activiteiten en administratieve onduidelijkheden mbt PGB; maar dat is de laatste jaren opgelost. De relatie met Zorggroep De Laren lijkt vooral financieel te zijn en zou wat persoons gerichter mogen. De keuze voor Villa Hamer was goed en kan ik van harte aanbevelen.

Lees meer ›

9.5

Professionele en persoonlijke verzorging van de verpleging en de vragen hoe het met me ging. De maaltijden uit de keuken waren uitstekend. Ik vond het 1x schoonmaken per week van het appartement en zeker van de badkamer, te weinig. Ik kreeg hulp bij het uit- en aankleden en douchen, voor een tijdelijk verblijf.

9

Onze ouders zijn hier altijd uitstekend verzorgd en dat gaf ons - de kinderen - erg veel rust. De maaltijden zijn uitstekend en inmiddels zijn er ook steeds meer activiteiten voor de bewoners. Financieel administratief ging er nog wel eens wat mis. Dit is uiteindelijk steeds netjes opgelost, maar het blijft zaak dit in de gaten te houden. Het personeel van Vila Hamer is buitengewoon vriendelijk en betrokken.

Lees meer ›

10

Ben 2 weken in Zorgvilla Hamer in Berg en Dal opgenomen geweest om bij te komen van enkele operaties. Hierbij wil ik mijn dank uitspreken aan allen die mij in deze weken hebben verzorgd. Het was een prachtig appartement, de zorg en aandacht van alle mensen was geweldig en erg persoonlijk en de verzorging van mij en mijn gasten buitengewoon. Ook de bewoners waren naast het personeel heel gezellig. Ik heb me er echt thuis gevoeld en nogmaals dank aan het management en alle personeelsleden voor de goede zorgen! Het ga jullie goed . Intussen moet ik thuis verder opknappen, een grote overgang!

Lees meer ›

9.6

Villa Hamer heeft mij op zeer korte termijn willen opnemen voor post-operatieve nazorg. Ik ben mij ervan bewust, dat dit heel veel (administratief) werk was voor een relatief kleine verdienste. Daarvoor ben ik de Villa heel dankbaar. Mijn verblijf was heel prettig en comfortabel; de medewerkers allervriendelijkst, de maaltijden uitstekend en de kamers (met airco) ruim. Er is ruimte voor persoonlijke wensen; er is tijd voor persoonlijke aandacht. Er werd perfect omgegaan met mijn dieet. Behulpzame stagiairs vormden de extra kers op te taart. Ik kan de Villa zeker aanbevelen voor een recreatief verblijf met de mantelzorger samen, of als respijtzorg). Aan de voorkant van de villa is er enig verkeerslawaai (bij het kruispunt0

Lees meer ›

9.3

Mijn vader heeft bijna 5 jaar in de villa gewoond. Het wennen van een plek waar je 50 jaar gewoond hebt, naar een nieuwe woonomgeving - ook al is die nog zo mooi en fijn als bij Villa Hamer- was de eerste tijd best moeilijk. Door alle fijne aandacht en zorg van medewerkers is het gevoel van thuis zijn er ook in deze nieuwe omgeving gekomen. De maaltijden waren perfect verzorgd. De gastvrijheid was heel fijn. Familieleden of vrienden waren van harte welkom om koffie te komen drinken of mee te komen eten. De festiviteiten en diners op bijzondere (feest) dagen vonden we ook als kinderen en kleinkinderen heel erg leuk en waren we graag bij. Er werd door de teams van de villa echt iedere dag heel veel aandacht besteed aan een mooie invulling van de dag. Culturele- , sportieve- , buiten- of creatieve activiteiten waren er met een mooie afwisseling. En alles op maat. Dit werd door mijn vader en ons echt enorm gewaardeerd. Dank voor alle liefdevolle en persoonlijke aandacht.

Lees meer ›

9

Mijn vader heeft een aantal jaren in Villa Hamer gewoond in een uitermate comfortabel en ruim zorg-appartement. De verzorging was super vriendelijk en zorgzaam. Mijn vader sprak bij ieder bezoekje z’n uiterste tevredenheid uit. Dat maakte het voor mij gemakkelijker om hem altijd weer alleen achter te moeten laten, hij zwaaide mij altijd uit met een glimlach op z’n gezicht. Wat ik ook als heel prettig heb ervaren is dat ik altijd zeer welkom was in Villa Hamer en altijd mee kon lunchen of dineren. Er werd niet alleen super voor mijn vader gezorgd maar ook voor ons. De regelmatige huisconcerten en de wekelijkse live-muziek met gitaar en zang maakte veel blije gezichten bij de bewoners en bezoekers. Alle medewerkers van Villa Hamer hebben mij de laatste 3 jaren ontzorgd en heel veel quality-momentjes samen met mijn vader gegeven. Ik kon genieten met mijn vader en hoefde me verder nergens meer zorgen over te maken, echt fantastisch na een aantal zorgelijke jaren.

Lees meer ›

8.2

Mijn tante heeft (sinds haar 90e jaar) de laatste jaren van haar leven in Villa Hamer doorgebracht en was zeer tevreden over de zorg en persoonlijke aandacht die zij daar ontving. Er werd meestal goed ingegaan op haar wensen. Van extra begeleidende activiteiten heeft zij uit eigen keuze nauwelijks gebruik gemaakt, hoewel hier volop mogelijkheden voor waren: variërend van concertjes, schilderen tot bewegingsactiviteiten. Ze genoot van de rust, de heerlijke maaltijden, het praatje tussendoor met een van de medewerkers en de vogeltjes op haar balkon. En bovenal: ze voelde zich hier welkom en veilig. Mijn grote respect voor de empathie en aandacht die mijn tante aan het einde van haar leven ontving, en dit geldt tevens voor mij als mantelzorger. Het meeleven van de medewerkers in die moeilijke fase was hartverwarmend. Als sterk punt wil ik verder de uitstekende samenwerking met de huisartsenpost in Berg en Dal vermelden.

Lees meer ›

9.7

Mijn vader heeft bijna 1,5 jaar in Villa Hamer gewoond. Hij heeft daar een fijne tijd gehad met hele goede en persoonlijke verzorging. Wij hebben ook de contacten met de verzorging als zeer prettig ervaren. Ze hebben hun uiterste best gedaan om het voor mijn vader en voor ons als familie zo prettig mogelijk te maken. Ook in Coronatijd werd er gezorgd voor activiteiten voor de bewoners en voor allerlei mogelijkheden voor hun familieleden om hun dierbaren te kunnen blijven bezoeken. Er werd bijvoorbeeld een unit in de tuin geplaatst met daarin een transparante wand tussen ons als bezoekers en mijn vader, zodat we elkaar konden zien en spreken via de ook geïnstalleerde babyfoon. Wij zijn zeer tevreden over Villa Hamer en al het personeel en zijn blij dat hij daar heeft kunnen wonen.

Lees meer ›

7.7

Mooi faciliteit, zowel de appartementen als de gemeenschappelijke ruimte. Ook prima gelegen. Eten en drinken is heel goed voor elkaar, alsook de schoonmaak, en bezoek van familie wordt altijd warm onthaald. Er worden goede activiteiten georganiseerd voor de bewoners, al kan dat wat mij betreft nog meer aandacht krijgen. De meeste medewerkers doen erg hun best, maar de Zorgvilla heeft wel te kampen met nogal wat verloop in het personeelsbestand, waardoor je steeds weer aan nieuwe gezichten moet wennen. Soms gaat dat goed, soms wat minder, maar dat is bij elke organisatie wel zo. Al met al zou ik de Zorgvilla van harte aanbevelen.

Lees meer ›

9.5

Onze moeder en vader hadden beiden zeer intensieve zorg nodig. Ze zijn in Villa Hamer gaan wonen waar de aandacht en gastvrijheid geweldig is. Zowel van de mensen in de zorg maar zeker ook van de mensen in de ondersteuning en de keuken. De zorg is van goed niveau. Er was een goede verbinding en aansluiting bij wat mijn ouders belangrijk en nodig vonden. Zij hebben, ondanks hun flinke handicaps, drie jaar zeer plezierig samen geleefd. Na het overlijden van mijn moeder heeft mijn vader nog een zeer waardevolle periode gehad. Ondanks corona die de medewerkers Villa Hamer goed buiten de deur heeft gehouden. Omringt met goede zorg en fijne aandacht is mijn vader in september overleden. Onze ouders samen met ons kinderen hebben het besluit genomen dat zij, met de overwaarde van hun huis, de laatste jaren van hun leven het beste konden besteden aan een goede kwaliteit van leven. Waarbij ze samen konden blijven! Dat is samen met de mensen van Villa Hamer meer dan goed gelukt.

Lees meer ›

Peter Degger heet u van harte welkom

'Zorgvilla Hamer biedt naast de vrijheid in het groen ook diverse voorzieningen in het nabijgelegen centrum van Berg & Dal. En ieder jaar passeert de Nijmeegse vierdaagse langs de deur! Ik ontmoet u graag voor een vrijblijvend gesprek en rondleiding in de villa.'

Lees het verhaal van Peter

Brochure aanvragen Neem contact op
Direct contact